Logožarec

Odred izviđača “Sirius” Varaždin 21-22.05.2016. god. (subota i nedjelja) organizira dvodnevni izlet u prirodu u šumu/livadu Logožarec, u blizini sela Zasadbreg (Međimurska županija). Okupljanje za izviđače iz Varaždina je u 6:20 na željezničkom kolodvoru u Varaždinu odakle se putuje za Čakovec, gdje se sastaju sa izviđačima iz Čakovca.

Okupljanje za izviđače iz Čakovca je u 7:15 ispred III. OŠ Čakovec gdje će dočekati varaždinske izviđače. Dalje zajedno pješice nastavljaju prema Logožarcu.

Povratak je u nedjelju do 17:20 (III. OŠ Čakovec), odnosno u 18:00 (željeznički kolodvor Varaždin). Cijena izleta je 40 kn, a potrebno ju je uplatiti na jednom od slijedećih patrolnih/ jatnih sastanaka, najkasnije do 20.05.2016.

Sa sobom treba obavezno ponijeti slijedeću osobnu opremu: izviđačka uniforma, crvena odredska majica (tko ima), ruksak, vreća za spavanje, izviđačka bilježnica i olovka, pribor za osobnu higijenu (četkica za zube, pasta, ručnik), baterijska svjetiljka, kapa, minimalno 1 l vode, sendvič za put, suha hrana za doručak i ručak u nedjelju, zdjelica/porcija, pribor za jelo, te prikladna obuća i odjeća.

NAPOMENE:

  • Ručak i večeru u subotu pripremamo sami, stoga sa sobom treba ponijeti samo sendvič za put i suhu hranu za nedjelju (konzerva ili sl.).

  • Spavanje je organizirano u šatorima na madracima na napuhavanje pa je potrebno uzeti vreću za spavanje.

Logorovanje – STANČEVAC 2016

Poziv - Prednja

Poziv

Odred izviđača “Sirius”organizira izviđačku ljetnu aktivnost “Logorovanje – Stančevac 2016″ u općini Sirač kraj Daruvara od 09.07.-17.07.2016. godine (devet dana) s polaskom 09.07.2016. iz Čakovca i Varaždina u jutarnjim satima. Predviđa se sudjelovanje preko trideset sudionika.

Logorovanje će se održati na livadi kraj potoka Stančevac u podnožju Petrovog vrha kraj Daruvara. Smještaj će biti u šatorima s krevetima, a na logorovanju će kuhati profesionalni kuhar. Detalje oko samog smještaja i kampa dobit će te na roditeljskom sastanku koji je planiran u svibnju.

Taksa logorovanja iznosi 750 kn za članove Odreda izviđača “Sirius” redovno registrirane za 2016. godinu. U cijenu je uključen smještaj u šatorima, 5 obroka dnevno (doručak, užina, ručak, užina, večera), majica sa logom logorovanja, prijevoz iznajmljenim autobusom od Čakovca i Varaždina do Daruvara i natrag, prijevoz autobusom do daruvarskih bazena te cjelokupan program (igre, kupanje na daruvarskim bazenima, izleti, natjecanja, …).

 

Način plaćanja je na žiro račun Odreda izviđača “SIRIUS”, prema slijedećoj dinamici i uputama:

do 15.05.2016.  250,00 kn (rezervacija mjesta)

do 15.06.2016.  250,00 kn

do 09.07.2016.  250,00 kn

IBAN: HR3225030071100011644

Model: 67, Poziv na broj: OIB sudionika

Napomena: Logorovanje 2016 i ime sudionika

Cijelu taksu je moguće uplatiti i odjednom. Prijave za logorovanje su moguće najkasnije do 01.07.2016, odnosno do popunjenja kapaciteta. Uz prijavu je obavezna uplata najmanje 1. rate. Prijaviti se možete kod svojeg predvodnika ili na telefon

Poziv - Zadnja

Poziv

099/67 88 540 (Miroslav) ili putem e-maila na mail adresu info@oi-sirius.hr.

Mjesto i vrijeme polaska, popis opreme te ostale detalje vezane uz logorovanje dobit će te na vrijeme, a najkasnije mjesec dana prije logorovanja.

Đeboree 2016

Pozivaju se članovi Odreda kategorije mlađih izviđača (12 do 15 godina) na izviđački višekrš Đeboree 2016, koji će se održati 23.04.2016. u Donjoj Zelini, u blizini Svetog Ivana Zeline. Okupljanje će biti u 08:00 h ispred III. O.Š. u Čakovcu odakle ćemo minibusom krenuti do prostorija Odreda u Varaždinu i dalje prema Donjoj Zelini.

Planirani povratak je isti dan do 16:45 ispred prostorija Odreda u Varaždinu i do 17:00 h ispred III. OŠ u Čakovcu. Cijena izleta je 70 kn, a potrebno ju je uplatiti na jednom od slijedećih patrolnih ili jatnih sastanaka, ili na dan polaska.

Na izlet je potrebno ponijeti izviđačku uniformu i kabanicu. Doručak i ručak osiguravaju organizatori natjecanja.

Ravna Gora 2016

Trakošćan

Pogled prema Trakošćanu

Unatoč lošoj prognozi (Vakula je reko), trideset i sedam članova Odreda izviđača “Sirius” iz Varaždina se u subotu 09.travnja popelo na Ravnu Goru na kojoj su proveli dva dana.
Zbog kiše koja je padala dan prije šumski su putevi bili prilično zahtjevni, te ih je na taj način učinila interesantnim i zabavnim.
Po usponu do planinarskog doma “Filićev dom” nije bilo vremena za gubiti te su se već nakon kratkog odmora bacili na izvršenje plana za taj dan.
Noć koja se polako spuštala osvjetlili su vatrom za roštilj – na meniju zna se: Meso i Kobase. Gladne izviđače nije bilo potrebno nagovarati, poziv na večeru je dočekan s veseljem.
Siti, napunjenih baterija, nisu mogli odoljeti pozivu gustoj šumi obavijenom mrakom – igre su potrajale sve do kulturno zabavnog programa koji su pripremili i izveli u prostorijama planinarskog doma.
Mala kazaljka na satu se polako ali sigurno popela preko dvoznamenkaste brojke, što je značilo da je vrijeme za spavanje.
Jutro su dočekali u oblacima koji su se lagano dizali te nagovještali sunčani dan. U dolini se već u suncu kupao dvorac “Trakošćan”.
Nakon doručka te jatnog i patrolnog sastanka krenuli su u posjet nedalekom planinarskom domu “Pusti duh”. Sad već jako sunce je izmamilo desetke planinara i ostalih zaljubljenika u prirodu, te je dom bio sve samo ne pust. A duha niotkud – Bit će da ne voli gužvu. Ipak, izviđačkog duha nije falilo, uslijedile su razne igre koje su potrajale sve do povratka na ručak u Filićev dom.
Grah s mesom se ne odbija – nakon čoporativnog praženja tanjura nastavili su redovnim programom – ništa manje čoporativno.
Svemu dođe kraj, pa tako i ovom izletu – izviđači su se po zadnji put na ovom izletu postrojili ispred planinarskog doma, te u koloni koju je ispratila skupina planinara, uz pjesmu “Ja znam svoj cilj” krenuli prema svojem cilju – Trakošćanu gdje ih je čekao autobus za povratak kući.

Pogledaj galeriju