Izvješće s izleta u šumu Topolje

U subotu i nedjelju datuma 19.6. i 20.6.2021. godine na dvodnevnom izletu u šumu Topolje sudjelovalo je ukupno 30 članova Odreda.
Izlet je započeo skupljanjem izviđača iz Varaždina na željezničkom kolodvoru Varaždin odakle smo vlakom putovali do Čakovca. Od željezničkog kolodvora Čakovec pješačili smo do III. OŠ Čakovec gdje smo se sastali s izviđačima 3. družine „Pozoj“. Zajedno smo pješačili do šume Topolje, bilo je vruće i veoma sunčano no za jedan i pol sat stigli smo do šume gdje smo boravili.
Pri dolasku, malo smo se iznenadili zbog visoke trave no kratko smo se odmorili te zapalili vatru kako bi otjerali komarce, a uskoro smo i počeli dizati šatore. Ukupno smo digli 9 šatora, a za to vrijeme kada su se šatori dizali, članovi patrole „Dikobrazi“ kuhali su večeru, špagete milaneze. Nakon šatora slagali su se i novi kreveti koje smo sada i prvi put koristili. Večera je bila i više nego odlična što su članovi potvrdili usmeno, ali i dolaskom po repete.
Nakon večere uz vatru se nastavilo druženje i pečenje sljezovih kolačića, a planinka Jelena položila je vještarstvo „Zvjezdoznanac“ na praktičan način gdje je pred članovima koji imaju to vještarstvo, ali i pred ostalim članovima pokazivala određene zvijezde i nebeske planete, zviježđa te odgovarala i na neka teoretska pitanja.
Kada je bilo vrijeme spavanja, članovi su se uputili u svoje šatore.
Stariji izviđači još su kratko ostali budni te razgovarali o tome kako je dan prošao, što nas očekuje sutradan, o logorovanju, a tokom razgovora istraživači Marko i Bruno sjetili su se na mesne jegere te ih odlučili ispeći na žaru i pojesti. Ideja se dopala i planinkama Anji i Jeleni pa su i one probale peči te su bile oduševljene bogatstvom okusa pečenih jegera u šumi.
Sutradan, nakon buđenja, članovi su obavili jutarnju higijenu i doručak, a nakon toga otišli smo na jednosatnu šetnju u blizini po šumi koju je vodila Nives. Kada smo se vratili, teren se čistio, a pripremale su se i grane i žar za roštilj. Dok smo čekali da brđani dođu, pospremale su se osobne stvari i kreveti. U međuvremenu, stigli su i brđani koji su dovezli vode i meso te su se Roko i Marjan bacili na posao pečenjem roštilja.
Kada se roštilj pekao usput smo pospremili i šatore. Roštilj je bio, prema riječima članova, za svaku pohvalu. Kada smo se najeli, pospremili i počistili teren, održali smo svečanu prisegu za nove poletarce i izviđače te podjelu ostvarenih vještina i vještarstva, ali i letova i listova. Nakon toga, napunili smo boce vodom i krenuli na put prema Čakovcu, a pješačenje je trajalo sat i pol, bilo je jako vruće. Izlet se svim članovima jako dopao, a bio je i dobra uvertira za logorovanje.