U subotu i nedjelju datuma 19.6. i 20.6.2021. godine na dvodnevnom izletu u šumu Topolje sudjelovalo je ukupno 30 članova Odreda.
Izlet je započeo skupljanjem izviđača iz Varaždina na željezničkom kolodvoru Varaždin odakle smo vlakom putovali do Čakovca. Od željezničkog kolodvora Čakovec pješačili smo do III. OŠ Čakovec gdje smo se sastali s izviđačima 3. družine „Pozoj“. Zajedno smo pješačili do šume Topolje, bilo je vruće i veoma sunčano no za jedan i pol sat stigli smo do šume gdje smo boravili.
Pri dolasku, malo smo se iznenadili zbog visoke trave no kratko smo se odmorili te zapalili vatru kako bi otjerali komarce, a uskoro smo i počeli dizati šatore. Ukupno smo digli 9 šatora, a za to vrijeme kada su se šatori dizali, članovi patrole „Dikobrazi“ kuhali su večeru, špagete milaneze. Nakon šatora slagali su se i novi kreveti koje smo sada i prvi put koristili. Večera je bila i više nego odlična što su članovi potvrdili usmeno, ali i dolaskom po repete.
Nakon večere uz vatru se nastavilo druženje i pečenje sljezovih kolačića, a planinka Jelena položila je vještarstvo „Zvjezdoznanac“ na praktičan način gdje je pred članovima koji imaju to vještarstvo, ali i pred ostalim članovima pokazivala određene zvijezde i nebeske planete, zviježđa te odgovarala i na neka teoretska pitanja.
Kada je bilo vrijeme spavanja, članovi su se uputili u svoje šatore.
Stariji izviđači još su kratko ostali budni te razgovarali o tome kako je dan prošao, što nas očekuje sutradan, o logorovanju, a tokom razgovora istraživači Marko i Bruno sjetili su se na mesne jegere te ih odlučili ispeći na žaru i pojesti. Ideja se dopala i planinkama Anji i Jeleni pa su i one probale peči te su bile oduševljene bogatstvom okusa pečenih jegera u šumi.
Sutradan, nakon buđenja, članovi su obavili jutarnju higijenu i doručak, a nakon toga otišli smo na jednosatnu šetnju u blizini po šumi koju je vodila Nives. Kada smo se vratili, teren se čistio, a pripremale su se i grane i žar za roštilj. Dok smo čekali da brđani dođu, pospremale su se osobne stvari i kreveti. U međuvremenu, stigli su i brđani koji su dovezli vode i meso te su se Roko i Marjan bacili na posao pečenjem roštilja.
Kada se roštilj pekao usput smo pospremili i šatore. Roštilj je bio, prema riječima članova, za svaku pohvalu. Kada smo se najeli, pospremili i počistili teren, održali smo svečanu prisegu za nove poletarce i izviđače te podjelu ostvarenih vještina i vještarstva, ali i letova i listova. Nakon toga, napunili smo boce vodom i krenuli na put prema Čakovcu, a pješačenje je trajalo sat i pol, bilo je jako vruće. Izlet se svim članovima jako dopao, a bio je i dobra uvertira za logorovanje.
-
Nove objave
Nasumične slike
Najnoviji komentari
Arhiva
- ožujak 2023
- veljača 2023
- siječanj 2023
- listopad 2022
- rujan 2022
- kolovoz 2022
- lipanj 2022
- travanj 2022
- ožujak 2022
- prosinac 2021
- listopad 2021
- rujan 2021
- kolovoz 2021
- srpanj 2021
- lipanj 2021
- travanj 2021
- ožujak 2021
- veljača 2021
- studeni 2020
- rujan 2020
- lipanj 2020
- svibanj 2020
- travanj 2020
- ožujak 2020
- veljača 2020
- siječanj 2020
- prosinac 2019
- studeni 2019
- listopad 2019
- rujan 2019
- lipanj 2019
- svibanj 2019
- travanj 2019
- ožujak 2019
- veljača 2019
- siječanj 2019
- prosinac 2018
- studeni 2018
- listopad 2018
- rujan 2018
- kolovoz 2018
- lipanj 2018
- svibanj 2018
- travanj 2018
- ožujak 2018
- veljača 2018
- prosinac 2017
- studeni 2017
- listopad 2017
- rujan 2017
- srpanj 2017
- lipanj 2017
- svibanj 2017
- travanj 2017
- ožujak 2017
- veljača 2017
- siječanj 2017
- prosinac 2016
- studeni 2016
- listopad 2016
- rujan 2016
- kolovoz 2016
- srpanj 2016
- lipanj 2016
- svibanj 2016
- travanj 2016
- ožujak 2016
- veljača 2016
- siječanj 2016
- prosinac 2015
- studeni 2015
- listopad 2015
- rujan 2015
- kolovoz 2015
- lipanj 2015
- svibanj 2015
- travanj 2015
- ožujak 2015
- siječanj 2013
- listopad 2012
Kategorije
Meta