Izlet sjeverozapadnom Hrvatskom

Pozoji

Trakošćan

Odred izviđača “SIRIUS” organizira jednodnevni izlet sjeverozapadnom Hrvatskom gdje ćemo posjetiti dvorce Trakošćan i Veliki Tabor. Izlet će se održati 15.11.2015. godine (nedjelja). Na izletu će se izviđači upoznati sa znamenitostima i kulturnim dobrima našeg kraja.

U cijenu izleta uključen je prijevoz iznajmljenim autobusom od Čakovca i Varaždina do navedenih odredišta i natrag, ulaznice za dvorce, stručan pratitelj, ručak u restoranu u mjestu Desinić (u blizini Velikog Tabora) te troškovi programa. Restoran „Grešna gorica“ je ujedno i izletište sa terenom za igru i malim zoološkim vrtom.

Sudionici izleta dužni su ponijeti samo doručak i međuobrok (max 2 sendviča), vodu (može i čaj), mali ruksak, sportsku slojevitu odjeću, kabanicu i izv. uniformu (tko ima). Po želji, djeca mogu ponijeti fotoaparat, loptu i sl.

Mjesta i vremena sastanka za polazak su:

7:45 ispred III. OŠ Čakovec

8:00 ispred prostorija O.I. „Sirius“ na V. Osnovnoj školi

Vrijeme povratka je oko 18,30 sati ispred V. Osnovne škole u Varaždinu, odnosno nešto kasnije u Čakovcu ispred III.OŠ.

U vezi izleta roditelji i članovi mogu dobiti sve potrebne obavijesti kod svojih voditelja.

Ulicama Varaždina 2015

Pozoji

Zbor

U subotu 18.10.2015. god., u organizaciji Odreda izviđača “SIRIUS” iz Varaždina, po osamnaesti puta uspješno je organizirana tradicionalna akcija “Ulicama Varaždina”.

U Varaždinu su se, unatoč oblačnom i kišnom vremenu, i ove godine okupili izviđači, pretežno učenici osnovnih i srednjih škola. Na akciji je sudjelovalo oko 280 izviđača iz trinaest izviđačkih udruga iz Krapine, Lepoglave, Zagreba, Koprivnice, Ivanić Grada, Sedlarice, Samobora, Čakovca i Varaždina. Otvaranje i zatvaranje akcije odvijalo se na prostorima V. Osnovne škole u Varaždinu.

Na otvaranju akcije bili su prisutni potpredsjednici Saveza izviđača Hrvatske, gđica Mirela Varović i g. Bojko Kukić, glavna načelnica Saveza gđica Helen-Marie Kerovec te član Izvršnog odbora g. Boris Vujnović. Ispred Saveza izviđača Hrvatske akciju je otvorila gđica Mirela Varović.

Osnovni cilj akcije je bio upoznavanje znamenitosti grada Varaždina te snalaženje u njemu. Također, kao jedan od ciljeva akcije je bila promocija Grad Varaždina kao jedne od značajnijih turističkih destinacija kontinentalne Hrvatske. Posebnost ovogodišnje akcije da su se u sklopu akcije „Ulicama Varaždina“ održala još dvije izviđačke akcije, „Jesenske igre poletaraca regija Sjever i Centar“ te međunarodna akcija JOTA (Jamboree On The Air).

Petnaest ekipa izviđača i jedanaest ekipa poletaraca kretale su se po Varaždinu pomoću plana grada sa ucrtanim kontrolnim točkama i uputama te su rješavale razne zadatke (vezanje čvorova, pronalazak određenih mjesta u gradu, kviz znanja, igra „Indijanski ples“, igra „Tragovi životinja“, igra „Razvrstavanje otpada“, gađanje lukom i strijelom, brzinski prolaz dijela staze te prenošenje poruke). Starije ekipe su morale proći ukupno trinaest, a mlađe deset kontrolnih točaka sa zadacima te pokazati kako se orijentiraju u, većini njih, nepoznatom gradu.

Aktivno su sudjelovali i izviđački voditelji, prolazeći za njih posebno pripremljenu stazu sa sedam kontrolnih točaka. Nakon obavljenih zadataka u gradu, izviđači su ručali u restoranu Studentskog centra nakon čega su imali priliku posjetiti Muzej hrvatskog vatrogastva te sudjelovati u akciji JOTA.

Kao i prošle godine, u suradnji sa Radio klubom Međimurje, odvijala se međunarodna radioamaterska izviđačka aktivnost JOTA (Jamboree On The Air). Uspostavljen je kontakt sa izviđačima iz Nizozemske, Engleske, Švedske, Bugarske, Brazila, Španjolska i Finske.

Akcija „Ulicama Varaždina“ je natjecateljskog karaktera pa su poznati i pobjednici. Tako je prvo mjesto osvojila ekipa Odreda izviđača „Kamengrad“ iz Koprivnice, drugo mjesto ekipa Odreda izviđača „Bilogorci“ iz Sedlarice te treće mjesto ekipa Odreda izviđača „Kamengrad“ iz Koprivnice.

Organiziranje akcije potpomogli su Savez izviđača Hrvatske, Grad Varaždin, V. Osnovna škola Varaždin te Muzej hrvatskog vatrogastva.

Pogledaj galeriju

Grebengrad 2015

Pozoji

Na putu za Grebengrad

Stotinjak izviđača iz Čakovca, Varaždina i Orehovice proveli su subotu (10.10.2015) na jugoistočnom dijelu Ivanšćice, točnije u ruševinama stare utvrde Grebengrad i zaseoka Novoselci u kojem se danas nalazi planinarski dom “Grebengrad”.
Osim standardnih izviđačkih aktivnosti i raznih igara zabavljali smo se skupljanjem i pečenjem kestenja, kojima smo se dobro počastili 🙂
Vrijeme nam je išlo na ruku te je odlučilo stopirati sve najavljene padaline sve do pred ukrcaj u vlak, tek toliko da osjetimo i tih par kapi kiše 🙂

Pogledaj galeriju

Ulicama Varaždina – Jesenske igre poletaraca regija Sjever i Centar

Ulicama Varazdin 2015

Logo

Rok za redovne prijave ističe danas u ponoć.

Prijaviti se možete na mail adresu ulicama-varazdina@oi-sirius.hr ili na telefone objavljene u pozivu.
Broj računa (IBAN) za uplate je: HR3225030071100011644  
Raspis akcije nalazi se na adresi Ulicama_Varazdina_2015-3.pdf

U prilogu se nalazi prijavni obrazac.
Vidimo se u Varaždinu !

Acrobat_48x48Obrazac za prijavu

Jesenski Susreti Izviđača 2015

Pozoji

Dizanje šatora

Vikend 02.10 – 04.10. dio patrole “Jazavci” proveo je u blizini Kutine gdje su sudjelovali na “Jesenskim susretima Izviđača”, na kojima su se fantastično zabavili, iako su se vratili sa dva bolesnika i zadnjim mjestom smile emoticon
Bolesnicima želimo brz oporavak i da što prije stanu na noge (bez štaka smile emoticon ), a ostatku ekipe čestitke na trudu!

Pogledaj galeriju

Jesenske igre poletaraca SIH-a regija Sjever i Centar – još pet dana za redovne prijave

Ulicama Varazdin 2015

Logo

Dana 17.10.2015. god., u sklopu akcije “Ulicama Varaždina” održat će se ovogodišnje Jesenske igre poletaraca regija Sjever i Centar

U prilogu se nalazi raspis akcije. Podsjećamo vas da se redovne prijave primaju do 11.10.2015. godine (nedjelja) do 24 sata.

Vidimo se u Varaždinu!

Acrobat_48x48Ulicama_Varazdina_2015