Zborovanje Saveza izviđača Hrvatske

Savez izviđača Hrvatske organizira tradicionalno 12. Zborovanje Saveza izviđača Hrvatske koje će se održati u Zagrebu na prostoru srednjoškolskog igrališta Concordia u vremenskom periodu od 19.05.-20.05.2018. (subota i nedjelja). Na zborovanju će kao i proteklih godina sudjelovati i članovi našeg Odreda. Samo Zborovanje okupit će više od tisuću izviđača iz cijele Hrvatske, a tijekom dva dana bit će organizirani mnogi zanimljivi sadržaji za najmlađe članove te za one nešto starije (Državna izviđačka olimpijada, Izviđački olimpijski višeboj, sportska natjecanja, posjeti muzejima, radionice, koncert,…).

Subvencionirana participacija za odlazak na Zborovanje za članove Odreda izviđača „Sirius“ je 150 kn, a minimalno 80 kn se mora uplatiti do dolje navedenog roka za prijavu kako biste rezervirali svoje mjesto, a ostatak možete na dan polaska. U participaciju je uključen prijevoz iznajmljenim autobusom ili vlakom od Čakovca i Varaždina do Zagreba i natrag, prehrana za oba dana (od ručka u subotu do ručka u nedjelju) te troškovi programa. Participacija je snižena jer dio troškova putovanja sufinancira naš Odred putem projekata i članarine. Na Zborovanju SIH-a mogu sudjelovati samo članovi koji su platili cijelu članarinu za 2018. godinu. Ako imate nedoumice oko plaćanja članarine pošaljite upit na e-mail odreda naveden na dnu poziva.

Ovim putem se pozivaju svi zainteresirani članovi da se najkasnije do 11.05.2018. god. (petak) prijave svojim voditeljima i uplate dio takse. Prijave nakon navedenog roka neće biti moguće, a ako slučajo organizator i dozvoli onda će biti po nešto većoj cijeni.

Svi sudionici dužni su ponijeti osobnu opremu za dva dana (rezervna odjeća i obuća, izviđačka uniforma i marama, izviđačka i zdravstvena iskaznica, vreća za spavanje, kabanica, izv. bilježnica, voda, špaga od 1 m, …).

Spavanje je organizirano u našim šatorima na zračnim madracima ili krevetima na travnatom terenu. Ukoliko ne posjedujete vreću za spavanje javite nam pa ćemo Vam je probati osigurati.

Mjesto i vrijeme sastanka za polazak te vrijeme povratka doznat će te najkasnije tjedan dana prije polaska.

U vezi akcije roditelji i članovi mogu dobiti sve dodatne obavijesti kod svojih voditelja ili na e-mail info@oi-sirius.hr.

ĐEBOREE 2018

ĐEBOREE

ĐEBOREE

Dvije ekipe mlađih izviđača Odreda izviđača “Sirius” sudjelovale su u subotu 14.04.2018. god. na tradicionalnoj akciji Đeboree u Zagrebu. Akcija je bila natjecateljskog karaktera te su izviđači imali prilike natjecati se u brzinskom podizanju šatora, izradi zaklona od šatorskih krila, prvoj pomoći, čvorovima, signalizaciji zastavicama (semafor), brzinskom paljenju vatre i izviđačkom kvizu. S obzirom da se većina članova prvi puta natjecala nisu ostvareni neki zapaženiji rezultati. Unatoč tome, ekipe Siriusa su se najbolje snašle u disciplinama izrade zaklona od šatorskih krila i prvoj pomoći gdje su po rezultatima u gornjem dijelu od dvadeset natjecateljskih ekipa. Akcija Đeboree je bila dobar uvod za predstojeća državna natjecanja u svibnju i lipnju (DIO, IOV, DION i DIV).

Pogledaj galeriju

PIPL 2018

PIPL

PIPL

Poletarci Odreda izviđača “Sirius” sudjelovali su 14.04.2018 na proljetnim igrama poletaraca u Lepoglavi (PIPL). Organizator, Odred Izviđača “Lepoglava”, priredio je sudionicima mnoge zabavne igre, te na kraju podijelio prigodne diplome i poklone.
Najmlađi članovi Odreda “Sirius” su na taj način upoznali članove drugih Odreda te sklopili neka nova prijateljstva.

Pogledaj galeriju

KOT 2018

KOT

KOT

Lijepog proljetnog sunčanog vikenda od 06. do 08. travnja ekipa “Jazavci” iz naše družine “Pozoj” sudjelovala je na 18. Kriškom orijentacijskom natjecanju – KOT-u u mlađoj kategoriji. U jakoj konkurenciji od 17 ekipa osvojila je odlično 3. mjesto. Osim ekipe “Jazavci” na KOT-u u ulozi organizatora volontera sudjelovala su i 4 brđana iz našeg Odreda. Zahvaljujemo organizatoru, Odredu izviđača “Siniša Pavković” iz Križa, na dobro organiziranom natjecanju koje su obogatili dodatnim programom za najmlađe ekipe te bogatim nagradnim fondom za sve natjecatelje!

Pogledaj galeriju