3. Družina “Pozoj”

Zastava-POZOJDružina “Pozoj” djeluje na području grada Čakovca. Njeno osnivanje je odgovor na dva deseljeća izviđačkih neaktivnosti u Čakovcu.

Prvi zbor održan družine održan je 22. travnja 2015.

Za ime Družine uzeli smo ime “Pozoj” po istoimenom zmaju, koji prema poznatoj legendi ovih krajeva spava ispod grada Čakovca.
Pozoj je velik baš kao i osnivanje nove izviđačke družine u Čakovcu – Glava mu je ispod starog grada Čakovca, a rep ispod crkve sv. Nikole.
Iako se na Pozoja, kroz legendu u kojoj, bude li uznemiren uzrokuje potrese i poplave gleda u negativnom kontekstu, za ime smo se odlučili zbog njegove snage i dugogodišnjeg sna iz kojeg se budi izviđašstvo u gradu Čakovcu.
Uvjereni smo da će nam Granbacijaš Dijak pomoći da Pozoja probudimo bez katastrofalnih posljedica, na čast i slavu naše Družine

Započela je sa aktivnostima u siječnju 2015. kao samostalna patrola Odreda Izviđača “Sirius” koja će kasnije postati dio Družine “Pozoj” – prve izviđačke družine koja djeluje na području grada Čakovca od prestanka izviđačkih aktivnosti početkom 90-tih.

Jato “Sove”

Patrola “Sokoli”

Patrola”Raptori”

Patrola”Jazavci”

 

Comments are closed.