Završni izlet

Protekli vikend 18.-19. lipnja Odred izviđača „SIRIUS“ je održao završni izlet za kraj nastavne godine za članove i njihove roditelje. Na izletu su sudjelovale družine iz Varaždina i Čakovca, a održavao se na prostoru udruge „Eko-Drava“ iz Varaždina.
Aktivnost je zamišljena kao svojevrsni prikaz naučenih znanja i vještina koje su mladi izviđači učili kroz godinu dana, a ujedno je poslužila i kao priprema za odlazak na 11. Smotru Saveza izviđača Hrvatske u Lovincu koja će se održavati 11 dana krajem srpnja i početkom kolovoza i na kojoj udruga sudjeluje sa 62 člana.
Po dolasku na teren izviđači su podigli šatore i pripremili sve potrebno kako bi jednu noć proveli u prirodi. U subotu poslijepodne je za djecu osnovnoškolskog uzrasta organizirano malo natjecanje u nekim izviđačkim vještinama kao što su npr. brzinsko vezanje čvorova, brzinsko podizanje šatora i slanje poruke signalnim zastavicama. Nedjeljno jutro iskorišteno je za igre i kraću šetnju do dravske park šume i dravskih bazena, a izlet je završio roštiljem za sve sudionike i njihove roditelje koje su pripremili izviđački voditelji Siriusa. Samu aktivnost je potpomogla udruga „Eko-Drava“ ustupanjem svojeg prostora te se na ovaj način nastavlja međusobna suradnja dvije udruge.