Odredsko pranje 2018

Odred izviđača “SIRIUS” organizira jednodnevni izlet na Čakovečke bazene za sve članove Odreda. Izlet će se održati 24.02.2017. godine (subota).
Cijena izleta je 45kn za članove koji dolaze vlakom iz Varaždina, odnosno 35 kn za članove Odreda iz Čakovca (družina Pozoj). Sudionici izlet mogu uplatiti na sljedećem sastanku ili na dan polaska.

OKUPLJANJE:
10:00 na željezničkoj stanici u Varaždinu
10:20 ispred III. Osnovne škole u Čakovcu.

POVRATAK:
– oko 17:00 na ispred III. Osnovne škole u Čakovcu.
– oko 17:40 na željezničkoj stanici u Varaždinu

OPREMA i OSTALE NAPOMENE:  Sudionici izleta obvezni su na izlet ponijeti  izviđačku uniformu (tko ima), zdravstvenu iskaznicu, izviđačku iskaznicu (tko ima), kupaći kostim, ručnik, sušilo za kosu , gel za tuširanje ili šampon, kabanicu u slučaju kiše i ZIMSKU KAPU. Sudionici izleta dužni su si osigurati hranu za jedan obrok (ručak). Doručkovati prije izleta. Za sve dodatne informacije upitati predvodnika.

Skupština 2018

Jedna zajednička

Jedna zajednička

U subotu, 17. veljače, u skupštinskoj dvorani Županijske palače u Varaždinu održana je redovna, 31. po redu Skupština Odreda izviđača “Sirius”. Skupštini su prisustvovala 47 člana Odreda te mnogi roditelji članova. Podnesena su i prihvaćena izvješća za 2017. godinu te planovi za ovu godinu. Prošla godina bila je po mnogim stvarima rekordna godina, po broju aktivnosti i broju sudionika na istima, ostvarenim prihodima, realiziranim projektima, ukupnom broju članova te uspjesima na natjecanjima.
Na Skupštini su novi poletarci i izviđači dali Obećanje poletaraca odnosno Zavjet izviđača, čime su postali punopravni članovi našeg Odreda, dok su onim “starijima” uručena priznanja za pridržavanje temeljnih principa skautizma u 2017. godini.
Na kraju je održana prezentacija budućeg ljetnog šumskog logorovanja koje će se održati u Daruvaru od 07.07.-15.07.2018. god.

Pogledaj galeriju

Skupština OI Sirius

POZIV

na skupštinu Odreda izviđača “SIRIUS”

17. veljače 2018. god., subota, s početkom u 16,00 sati,

u Županijskoj palači na Franjevačkom trgu 7 u Varaždinu.

Poštovani članovi Odreda i roditelji!,

iza nas je jedna zanimliva izviđačka godina, a samim time i vrijeme za još jednu, 31. po redu Skupštinu Odreda, na kojoj osim izvještaja za prošlu, te usvajanja plana rada za tekuću godinu, novi poletarci i izviđači daju Obećanje poletaraca odnosno Zavjet izviđača.

Pozivamo sve članove Odreda, stare i nove, da dođu na Skupštinu Odreda. Također pozivamo i roditelje članova da dođu na Skupštinu kao gosti.

Mjesta i vremena okupljanja po družinama:

  1. Družina „IVBUZ“2. Osnovna škola Varaždin u 15,45 sati

  2. Družina „Venera“ – Pred gradskom vijećnicom  u 15,45 sati

  3. Družina „Pozoj“3. Osnovna škola Čakovec u 15,30 sati (prijevoz od Čakovca do Varaždina i natrag je organiziran autobusom koji kreće u 15:30 ispred 3. Osnovne škole u Čakovcu, a povratak je u 19:30. Prijevoz je za članove Odreda besplatan, dok roditelji sudjeluju u subvencioniranju prijevoza sa simboličnih 15kn. Prijevoz roditelja je moguć do pupunjenja autobusa.)

ili možete direktno doći ispred Županijske palače na Franjevačkom trgu u 16,00 sati.

Vidimo se na Skupštini Odreda!

Dnevni red:

1. Himna Republike Hrvatske i himna izviđača “Ja znam svoj cilj”

2. Davanje Zavjeta izviđača i Obećanja poletaraca

3. Čitanje i usvajanje izvještaja za 2017. godinu:

– programskog (načelnik Odreda)

– financijskog (blagajnica Odreda)

– materijalnog (ekonom Odreda)

4. Usvajanje Plana rada, plana odredskih aktivnosti i financijskog plana za 2018. godinu (načelnik Odreda)

5. Dodjela odlikovanja i priznanja

6. Informiranje članova o:

– nabavci uniformi (ekonom Odreda)

– prikupljanju članarine za 2018 god. (blagajnica Odreda)

– predstojećim aktivnostima u 2018. godini te odlasku na logorovanje (načelnik Odreda)

7. Razno

Zimovanje “Kalnik 2018”

Ispred doma

Ispred doma

Varaždinski i čakovečki izviđači tradicionalno su započeli godinu odlaskom na zimovanje pa je ove godine četrdesetak članova Odred izviđača „SIRIUS“ sudjelovalo na zimovanju u planinarskom domu Kalnik. Zimovanje je trajalo četiri dana u vremenskom periodu od 4. do 7. siječnja 2018. godine.
Najmlađi sudionici zimovanja bili su učenici trećih do osmih razreda II. i V. Osnovne škole iz Varaždina, III. Osnovne škole iz Čakovca te nekoliko učenika sa ostalih varaždinskih i čakovečkih osnovnih i srednjih škola.
Planinarski dom Kalnik smješten je na gori Kalnik na 480 metara nadmorske visine. U blizini planinarskog doma nalaze se zidine Starog grada Kalnik koje se prvi puta spominju početkom 13. stoljeća kada iz posjeda kralja Andrije II. prelaze hrvatskom banu Dinku Očiću. Ostale znamenitosti Kalnika su poučna staza otvorena 1996. godine, stijene “sedam zubi” te novopostavljeni smjerokaz u blizini vrha Kalnika.
Ove godine, zbog nedostatka snijega, zimovanje je bilo više kao proljetovanje pa je zbog toga i program prilagođen suhom i većinom sunčanom vremenu.
Izviđači su učili nove vještine putem raznih radionica, patrolnih i jatnih sastanaka te aktivnostima na otvorenom. Kroz provođenje raznovrsnog programa i polaganje vještina poletaraca i izviđačkih vještarstava izviđači su stekli nova korisna znanja. U kasnim popodnevnim satima organizirane su radionice na kojima su se izviđači i poletarci mogli upoznati sa osnovama topografije, meteorologije, čvorologije, prve pomoći te raznim likovnim tehnikama (rad sa glinamolom, crtanje, …). Večernje aktivnosti bile su predviđene za kulturno zabavni program (pub kviz, skečevi, pjesme, drušvene igre i sl.).
Tijekom zimovanja varaždinske i čakovečke izviđače posjetilo je desetak izviđača iz Križevaca sa kojima je odrađen jedan kraći poludnevni izlet po poučnoj stazi.
Na kraju zimovanja sudionicima su podijeljene prigodne diplome za osvojena mjesta u natjecanjima i ostalim aktivnostima zimovanja.

Pogledaj galeriju – Dan 1
Pogledaj galeriju – Dan 2
Pogledaj galeriju – Dan 3
Pogledaj galeriju – Dan 4