Ulicama Varaždina

UV2014

Tradicionalna akcija našeg Odreda pod nazivom “Ulicama Varaždina” održala se već sedamnaest godina za redom i jedna je od najdugovječnijih i najposjećenijih izviđačkih akcija u Hrvatskoj. Do sada je na akciji “Ulicama Varaždina” sudjelovalo preko 4000 sudionika iz četrdesetak izviđačkih udruga.

Cilj akcije je upoznavanje znamenitosti Grada Varaždina te snalaženje u njemu. Akcija se tradicionalno održava treću subotu u listopadu.

Osnovni dio akcije je prelazak staze kroz Grad Varaždin (za poletarce i mlađe izviđače) te rješavanje određenih zadataka u obliku natjecateljskih igara. Staza se sastoji od više kontrolnih točaka koje ekipe uz pomoć plana grada te dodatnih uputa i zadataka prolaze. Neke kontrolne točke su „žive“, tj. na njima se nalaze kontrolori dok su ostale „mrtve“. Na svakoj kontrolnoj točki ekipe obavljaju zadatke čije izvršenje se boduje. Za istraživače i brđane se tradicionalno priprema i posebna staza nenatjecateljskog karaktera.

Već par godina u sklopu akcije se održava međunarodna skautska akcija JOTA (Jamboree-on-the-Air) koju pripremamo u suradnji s radioklubom “Međimurje”.

Akciju “Ulicama Varaždina” podupire Grad Varaždin.

Comments are closed.