Betlehemsko svijetlo 2018

Pozivaju se članovi Odreda izviđača “Sirius” da prisustvuju donošenju Betlehemskog svjetla u Varaždinsku katedralu u nedjelju 16. prosinca u 11 sati. Vrijeme okupljanja je ispred Katedrale u 10:40.
Izviđačka uniforma i marama su obavezni – ako je imate.

Misi na kojoj će biti svečani prihvat Betlehemskog svjetla koje su izviđači-skauti donijeli iz Austrije prisustvovat će i izviđači iz Ludbrega, Čakovca, Lepoglave i Varaždina kao i katolički skauti Varaždinske biskupije.

Grebengrad 2018

Odred izviđača “SIRIUS” organizira jednodnevni izlet na Grebengrad (u blizini sela Mađarevo). Izlet će se održati 24.11.2018. godine (subota).

Na izletu će se obrađivati redovan izviđački program listova za izviđače te program letova za poletarce (putni znakovi, čvorovi, signalizacija, izrada zaklona od šatorskih krila, razne igre, …).

Cijena izleta je 35 kn, a može se uplatiti na slijedećim sastancima ili na dan polaska na željezničkoj stanici. U cijenu izleta uključen je prijevoz vlakom od Čakovca do Mađareva i natrag preko Novog Marofa te troškovi programa. Sudionici izleta dužni su ponijeti hranu za jedan dan (sendviči, voda ili sokovi, konzerve…), mali ruksak, kabanicu ili šatorsko krilo, špagu od 1 m, izv. bilježnicu i olovku, izv. uniformu (tko ima) te ostalu prikladnu odjeću i obuću.

Mjesta i vremena sastanka za polazak su:

– Željeznički kolodvor u Čakovcu u 6:10

– Željeznički kolodvor u Varaždinu u 6:25

Mjesta i vremena povratka su:

– Željeznički kolodvor u Varaždinu u 17:00

– Željeznički kolodvor u Čakovcu u 17:15

Detalje oko točnog vremena povratka dobit ćete kod polaska.

U vezi izleta roditelji i članovi mogu dobiti sve potrebne obavijesti kod svojih voditelja.

ULICAMA VARAŽDINA 2018

Tradicionalna akcija našeg odreda pod nazivom “Ulicama Varaždina” održat će se dvadeset i prvu godinu za redom. Do sada je na našoj akciji sudjelovalo preko 5000 sudionika iz četrdesetak izviđačkih udruga.

Cilj akcije je kao i proteklih godina upoznavanje znamenitosti Grada Varaždina te snalaženje u njemu. Akcija će se održati u subotu 20.10.2018. godine.

Osnovni dio akcije je prelazak staze kroz Grad Varaždin (za poletarce i mlađe izviđače). Izviđači-istraživači i brđani također će biti u mogućnosti preći za njih posebno pripremljenu stazu.

U terminu održavanja akcije zainteresirani sudionici će moći sudjelovati i u međunarodnoj skautskoj akciji JOTA (Jamboree-on-the-Air) koju tradicionalno pripremamo u suradnji sa radioklubom “Međimurje” dok će dio akcije za poletarce ujedno biti i Jesenske igre poletaraca regije Sjever.

Prelazak staze

Staza se sastoji od više kontrolnih točaka koje ekipe uz pomoć plana grada te dodatnih uputa i zadataka prolaze. Neke kontrolne točke su „žive“, tj. na njima se nalaze kontrolori dok su ostale „mrtve“. Na svakoj kontrolnoj točki ekipe obavljaju zadatke čije izvršenje se boduje.

Kao i prošle godine i ove ćemo imati dvije kategorije ekipa, poletarce u sklopu Jesenskih igara poletaraca i izviđače. Moguće su i mješovite ekipe ali tada se one natječu kao i do sada u izviđačkoj konkurenciji u kojoj će biti proglašeni i pobjednici.

Ekipe se sastoje od pet i više članova. Ekipe poletaraca na stazu idu sa svojim vođom jata. U slučaju većeg broja ekipa (40 i više) formirat će se ekipe od više članova.

Svake godine zadaci na stazi se malo mijenjaju pa navodimo samo one zadatke koji se ove godine neće promijeniti: pronalaženje kontrolnih točaka razmještenih po gradu, kviz znanja – o izviđačkoj organizaciji i Varaždinu, vezanje čvorova za mlađe izviđače (ambulantni, zastavni i detektivski), brzinski prolaz dijela staze te još četiri jednostavna natjecanja gdje se boduju preciznost i/ili brzina (štafetne igre i sl.). Za poletarce će biti pripremljene posebne, tematski povezane igre.

Ako pojedine udruge budu željele dodatno razgledati Varaždin to će biti moguće u vremenu čekanja rezultata. Ukoliko organizator procijeni da zbog prevelikog broja ekipa neće biti u mogućnosti proglasiti pobjednike, rezultati će biti objavljeni na Internetu, dok će na zatvaranju akcije biti podijeljena priznanja.

Kotizacija akcije iznosi 40 kuna po sudioniku, a u nju je uključen:

  • doručak

  • ručak

  • priznanje za sve ekipe i izviđačke udruge

  • nagrade i diplome najuspješnijim ekipama

  • naljepnica sa znakom akcije za svakog sudionika

  • mogućnost sudjelovanja u međunarodnoj akciji JOTA

  • igra i zabava

Budući je trošak akcije dosta velik kotizaciju plaćaju svi sudionici.

Otvaranje akcije počinje u subotu 20.10.2018. god. u 10,00 sati, a ekipe bi trebale doći do V. Osnovne škole u Varaždinu (F. Kurelca 11/1) do 9,30 sati. Ako možda zbog prijevoza niste u mogućnosti doći do 9,30 javite nam pa ćemo se dogovoriti o mogućem kasnijem startu na stazu.

Akcija završava oko 18,00 sati.

Akcija će se održati i u slučaju kiše ili snijega pa Vas molimo da obavijestite svoje članove da ponesu prikladnu odjeću i obuću. Budući će se u slučaju iznimno lošeg vremena dio aktivnosti održavati u dvorani osnovne škole, članovi su u tom slučaju obavezni ponijeti papuče ili tenisice za dvoranu.

Kontakt e-mail adresa i telefon za prijave i informacije:

e-mail: ulicama-varazdina@oi-sirius.hr

099/243 16 61 (Oskar Ježovita)

099/678 85 40 (Miroslav Komes)

Molimo Vas da prijave obavite najkasnije do 12.10.2018. godine na način da nam javite točan broj sudionika, vrijeme i način dolaska (najbolje e-mailom) te uplatite najmanje 20 kuna po članu na žiro račun (IBAN): HR3225030071100011644. Nakon navedenog datuma, ukoliko bude mjesta, kotizacija iznosi 50 kn.

Cijenili bi kada biste nam i prije navedenog roka najavili svoj dolazak, a zadržavamo pravo da prijave nakon 12.10.2018. ne uzmemo u obzir, a sve u svrhu što kvalitetnijeg organiziranja naše akcije.

Uz izviđački pozdrav,

Budi pripravan !

Za upravu Odreda:

Miroslav Komes

Poziv

Pozivaju se svi učenici zainteresirani za upis u izviđačku organizaciju da dođu sami ili sa svojim roditeljima na prvi sastanak:
 
Varaždin
2. Osnovna škola u Varaždinu – petak 14.09.2018. u 17h
5. Osnovna škola u Varaždinu – četvrtak 13.09.2018. u 19h
 
Čakovec
3. Osnovna škola u Čakovcu – petak 15.09.2018. u 19:10

Izlet Drava

Poštovani roditelji i članovi, obaviještavamo vas da se dvodnevni izlet na Dravu (9.-10.6.2018.), te druženje s obiteljima članova koje se trebalo održati 10.6.2018. u sklopu dvodnevnog izleta, odgađa zbog najavljenih vremenskih neprilika.
Ovim putem vas obaviještavamo da će se jednodveni izlet i druženje s članovima i njihovim obiteljima održati 17.06.2018. na istom mjestu.
Mjesta i vremena okupljanja za polazak na jednodnevni izlet za članove :
Čakovecželjeznička stanica u 8,20 sati
(vlak kreće pola sata kasnije ali moramo prije kupiti karte)
Varaždin2. Osnovna škola u 9,20 sati
Varaždin5. Osnovna škola u 9,40 sati

Roditelji mogu doći s članovima ili u vlastitom angažmanu u 11:30 sati.

Ukoliko netko ne zna doći do mjesta okupljanja ili ima bilo kakvih pitanja može se slobodno javiti na mail adresu info@oi-sirius.hr , putem odredske facebook stranice ili na broj telefona 099/678-85-40 (Miroslav). Također Vas molimo da radi lakše organizacije ovog druženja javite na gore navedene kontakte koliko Vas u nedjelju iz pojedine obitelji dolazi. Javiti bi trebalo do 15.06.2018. (petak).

Poziv sudionicima Zborovanja

P O Z I V

ZA SUDIONIKE ZBOROVANJA SAZEVA IZVIĐAČA HRVATSKE

Vrijeme i mjesto okupljanja je u subotu, 19.05.2018.

6,50 ispred III. osnovne škole u Čakovcu

7,00 ispred odredskih prostorija (V. O.Š. Varaždin, Frana Kurelca 11/1)

Sa sobom treba obavezno ponijeti slijedeću osobnu opremu: izviđačka uniforma s maramom (tko ima), crvena odredska majica (tko ima), ruksak, vreća za spavanje, izviđačka knjižica (tko ima), zdravstvena iskaznica, osobna iskaznica (tko ima), izviđačka bilježnica i olovka, kabanica ili kišobran, pribor za osobnu higijenu (četkica za zube, pasta, ručnik), baterijska svjetiljka, kapa, minimalno 1 l vode te prikladna obuća i odjeća.

NAPOMENE:

  • Sudionici Zborovanja moraju ponijeti samo doručak za prvi dan (najviše jedan sendvić i flašica vode), a sva ostala prehrana je osigurana.
  • Spavanje je organizirano u šatorima pa je potrebno uzeti vreću za spavanje.
  • Povratak sa Zborovanja je u nedjelju, 19.05.2018. u popodnevnim satima ispred odredskih prostorija (V. OŠ) u Varaždinu i III. OŠ u Čakovcu.

Roditeljski sastanak – Logorovanje

Poštovani roditelji i članovi,

prethodno najavljeni roditeljski sastanak sa temom odlaska na ljetno logorovanje u Daruvar održat će se u slijedećim terminima:
Varaždin – petak 20.04.2018. god. od 17 do 18 sati na 2. osnovnoj školi za izviđače sa područja Varaždina (družine IVBUZ i Venera)
Čakovec – petak 20.04.2018. god. od 18 do 19 sati za izviđače sa područja Čakovca (družina Pozoj)
Također obavještavamo sve zainteresirane za odlazak na ljetno logorovanje da se rok za prijavu produžuje do 30.04.2018. god.
Uprava Odreda

Proljetne igre poletaraca Lepoglava

Odred izviđača „Lepoglava“ poziva nas na njihovu aktivnost „Proljetne igre poletaraca Lepoglava“ koja će se održati u Lepoglavi 14.4.2018. god. Subvencionirana cijena akcije za članove našeg Odreda je 50 kn. U cijenu je uključeno putovanje vlakom od Varaždina do Lepoglave i natrag, doručak, ručak te troškovi programa. S obzirom da moramo prijaviti točan broj sudionika najkasnije 7.4.2018. god. mole se svi zanteresirani poletarci da do onda putem svojih roditelja participaciju u iznosu od 50 kn uplate na žiro račun našeg Odreda izviđača „SIRIUS“ broj HR3225030071100011644 uz naznaku „Participacija za PIPL 2018“. Uplata će se evidentirati kao prijava za ovu aktivnost.

Proljetne igre poletaraca Lepoglava“ je aktivnost za poletarce (članovi od 1. do 4. razreda osnovne škole) na kojoj se uvijek uz zabavu, igru i pjesmu nauči puno novih stvari. Uz poletarce na akciju kao pratnja idu i voditelji.

OKUPLJANJE: 14.04.2018.

06:05 na željezničkoj stanici u Čakovcu (vlak kreće u 06:18)

06:40 na željezničkoj stanici u Varaždinu (vlak kreće u 06:55)

POVRATAK: 14.04.2018.

17:29 na željezničkoj stanici u Varaždinu.

19:32 na željezničkoj stanici u Čakovcu ili prema dogovoru sa roditeljima postoji mogućnost da se sudionici pokupe oko 17,30 na željezničkoj stanici u Varaždinu.

OPREMA i OSTALE NAPOMENE: sudionici akcije obvezni su na izlet ponijeti izviđačku uniformu (tko ima), izviđačku maramu, zdravstvenu iskaznicu, izviđačku bilježnicu i pribor za pisanje, vodu ili sok te kabanicu ili kišobran u slučaju kiše.

Đeboree 2018

Odred izviđača „N.B. ĐEBO“ poziva nas na njihovu tradicionalnu aktivnost „Đeboree“ koja će se održati u Zagrebu (park Mladenaca, Novi zagreb) 14.4.2018. god. Subvencionirana cijena akcije za članove našeg Odreda je 50 kn. U cijenu je uključeno putovanje kombijem ili autobusom od Čakovca do Zagreba i natrag, doručak, ručak te troškovi programa. S obzirom da moramo prijaviti točan broj sudionika najkasnije 7.4.2018. god. mole se svi zanteresirani izviđači da do onda putem svojih roditelja participaciju u iznosu od 50 kn uplate na žiro račun našeg Odreda izviđača „SIRIUS“ broj HR3225030071100011644 uz naznaku „Participacija za Đeboree“. Uplata će se evidentirati kao prijava za ovu aktivnost.

Đeboree“ je tradicionalno natjecanje za mlađe izviđače na kojem se natječe u slijedećim disciplinama: signalizacija, prva pomoć, izrada zaklona, paljenje vatre, vezanje čvorova, podizanje šatora i poznavanje izviđačke organizacije. Članovi će biti podijeljeni u ekipe. Ekipa se može natjecati u jednoj ili više disciplina, ili u svima.

OKUPLJANJE: 14.04.2018.

Čakovec u 7:30 ispred III. Osnovne škole u Čakovcu

– Varaždin u 7:45 ispred Odredskih prostorija (V. Osnovna škola)

POVRATAK: 14.04.2018.

– Varaždin oko 18:15 ispred Odredskih prostorija (V. O. škola)

– Čakovec oko 18:30 ispred III. Osnovne škole u Čakovcu

OPREMA i OSTALE NAPOMENE: sudionici akcije obvezni su na izlet ponijeti izviđačku uniformu (tko ima), izviđačku maramu, zdravstvenu iskaznicu, izviđačku bilježnicu i pribor za pisanje, vodu ili sok , jedan sendvić za put te kabanicu ili kišobran u slučaju kiše.