Smotra regije sjever 2015

SmotraSviZeleni

Svi mi skup

Razdoblje od 31.07 do 09.08 proveli smo na Halaš Čardi kod Legrada, u desetodnevnom šumskom logoru u sklopu smotre izviđača regije sjever.
Na smotri je sudjelovalo 6 Odreda iz regije:
O.I. “Hrvatsko Zagorje“, Krapina
O.I. “Kalnik”, Križevci
O.I. “Kamengrad”, Koprivnica
O.I. “Lepoglava”, Lepoglava
O.I. “Picoki”, Durđevac
O.I. “Sirius”, Varaždin,

te gostujući Odred Izviđača “Đuka Dinić” iz Niša.

Logor je bio smješten uz samu rijeku, u blizini ušća Mure i Drave, s prekrasnim pogledom na sprudove pješćanih obala između dvije rijeke. Jutarnja izmaglica nad Dravom kroz koju se probija sunce prekrasan je doživljaj na putu dužine 400m koliko je iznosila udaljenost između krajnih točaka logora.
Nakon jutarnje higijene, dizanja zastave i doručka, ekipe bi se po patrolama i jatima razbježale na radne zadatke i radionice da bi se ponovo svi udružili za ručkom. Strogi odmor nakon ručka koristili smo uglavnom za opuštanje i međusobno druženje, nakon čega bi se opet raspoređivali po zadacima. Večera bi stigla vrlo brzo, a s njom i zabava i druženja uz gitaru i pjesmu do kasnih večernjih sati.
Mrkla noć i logor koji obasjava samo logorska vatra, te ugodan svjež zrak siguran su znak da je vrijeme za spavanje 🙂

Uz standardni izviđački program vještarstva i vještina, sudjelovali smo u raznim radionicama:
Gljivarstvo, Upotreba alata za izradu patenata, Logorska vatra, Osnive orijentacije noću, Izrada luka i strijele, Prva pomoć, Kulturno zabavna večer, Džepne novine, Izrada herbarija, Izrada reciklažnog dvorišta, Flora i fauna hrvatske amazone, Sportske aktivnosti, Upotreba alata za izradu kapije, Osnove topografije, Izrada kadrova za film logora, Tehnike maskiranja i skrivanja, Orijentacija u prirodi, Radioamaterizam, Upotreba alata za izradu kapije, amfiteatra i 1. logorske vatre, Pionirstvo, Preživljavanje i Bivak.

Pogledaj slike i video galeriju na FB stranicama smotre

Iz video galerije izdvajamo dva uratka koja kroz kratki slide show prikazuju presjek aktivnosti, veseli osmjeh te vokalne sposobnosti sudionika 🙂

Pozivamo Vas da pogledate i ostale foto i video uratke vrijedne novinarske ekipe na facebook stranica Smotre izviđača regije sjever.