Zimovanje 2023. – Četvrti dan

Evo, došao nam je i kraj ovogodišnjeg zimovanja. Za zadnji dan, osim puno pakiranja i spremanja,
trebalo je još odraditi nekoliko programskih sadržaja (izrada malih novina i crtež najboljeg trenutka
zimovanja), zajednički pogledati rezultate radionice izrade filma i fotografije, podijeliti diplome i
ručati prije polaska. Drago nam je da nas je vrijeme lijepo poslužilo sva četiri dana i kada već nije bilo
snijega da smo imali proljetne uvjete u kojima smo mogli dosta vremena provoditi na otvorenom.
Pozdrav svima do neke druge aktivnosti našeg Odreda.

Zimovanje 2023. – Treći dan

Treći dan zimovanja započeo je učenjem osnova prehrane u prirodi te igrom „zamjene uloga“. Rješavale su se razne zagonetke te su sudionici učili nove i ponavljali stare čvorove. U jutarnjim satima održana je kraća šetnja poučnom stazom do rijeke Drave i osmatračnice za ptice. Uslijedio je ručak koji je ovaj puta zbog iznimno lijepog vremena organiziran na otvorenome uz pripremu izvrsnog roštilja od strane brđana. U posjet su nam došli načelnik našeg Odreda, Marko i dugogodišnji član Oskar. U poslijepodnevnim satima nastavljena je radionica fotografije i filma te je nakon večere uslijedio kulturno zabavni program koji su pripremile patrole i jato. Naravno, proslavili smo kao i svake godine na zimovanju, Sašin rođendan

Zimovanje 2023. – Drugi dan

Nakon prve prospavane noći u prekrasnom objektu ljetnikovca grofa Draškovića uslijedili su raznovrsni izviđački programi. Jutro su izviđači proveli učeći prvu pomoć te nove igre i pjesme. Zajednička prijepodnevna aktivnost je bila obilazak perivoja uz stručno vodstvo. U obilasku smo učili o prirodnim znamenitostima perivoja i kraja u kojem se nalazimo te zaštićenim vrstama ptica koje se nalaze u oporavku u centru (orlovi, sove, jastrebovi, rode, …). Osim ptica mogli smo vidjeti i mnoge rijetke i raritetne vrste drveća. U poslijepodnevnom dijelu uz mnoge zanimljive igre, radionice i pjesme učile su se i osnove orijentacije i topografije. Također je i započeta radionica fotografije i filma u kojoj su polaznici počeli kreirati vlastite sadržaje koji će za rezultat dati nekoliko kratkih filmova o preživljavanju u prirodi. Na večer je održan zabavni kviz nakon kojeg su uslijedile društvene igre.

Zimovanje 2023. – Prvi dan

Evo, konačno je krenulo i dugo očekivano odredsko zimovanje družina „IVBUZ“, „Venera“ i „Pozoj“ iz Varaždina i Čakovca. Nakon promjene lokacije sa Kalnika na ravnu Slavoniju te nedostatak snijega i skoro proljetnog vremena, morali smo prilagoditi programske aktivnosti na novi ambijent. Po dolasku 36 sudionika u Noskovce dočekali su nas voditelji Posjetiteljskog centra Dravska priča koji su održali kratko predstavljanje centra. Tijekom dana obavljen je smještaj sudionik, razne igre i pjesme te ostale predviđene programske aktivnosti (zaštita od prirodnih nepogoda, metorologija, tragovi životinja, čvorovi, …). Za večernju aktivnost održan je „Supertalent show“.

Izlet “od Barbare do Šljivara”

U subotu 6.11.2021. god. održali smo jednodnevni izlet “od Barbare do Šljivara” na kojem je dvadeset poletaraca, izviđača i brđana pošlo na 12 kilometara dugu šetnju Kalničkim Gorjem. Na putu smo posjetili Pustu Barbaru (ruševine nekadašnje utvrde Mali Kalnik), poučnu stazu Kalnik te smo se na kraju okrijepili u planinarskom domu “Kalnik”.

 

Obavijest za upise u izviđačku organizaciju u Varaždinu i Čakovcu

Upisi za izviđače u Varaždinu i Čakovcu

Pozivaju se se svi zainteresirani učenici od 3.-8. razreda osnovnih škola na području Varaždina, da dođu na upis u izviđaču (skautsku) organizaciju u petak 17.09.2021. u 18,30 sati ispred zgrade udruga u Graberju 33 u Varaždinu.

Čakoveča družina “Pozoj” Odreda izviđača SIRIUS upisuje nove članove

Pozivaju se se svi zainteresirani učenici od 3.-8. razreda osnovnih škola na području Čakovec, da dođu na upis u izviđaču (skautsku) organizaciju u petak 17.09.2020. u 19:15 sati u izviđačkim prostorijama Aleksandra Schulteissa 19 , ulaz iz :Ul. Josipa Kozarca, prostorija 28 u Čakovcu

U navedenom terminu će biti održan prvi pokazni sastanak na otvorenom, roditeljski sastanak te dogovori za buduće aktivnosti (tjedne sastanke, izlete, akciju “Ulicama Varaždina” i dr.). Više o izviđačkoj organizaciji i našoj udruzi možete saznati na slijedećem linku: http://oi-sirius.hr/?page_id=218  , našim FB i web stranicama (www.oi-sirius.hr) te web stranicama našeg Saveza izviđača Hrvatske, www.scouts.hr

Predprijave za upis u Odred izviđača “SIRIUS” možete napraviti slanjem e-maila na adresu upisi@oi-sirius.hr  sa osnovnim podacima o budućem članu (ime i prezime, naziv osnovne škole, razred). Također ako niste u mogućnosti doći na prvi sastanak u petak pošaljite predprijavu pa ćemo možda moći dogovoriti i neki dodatni termin.

Vidimo se u petak!

Odred izviđača “SIRIUS”

Nastavak upisa

U petak, 18:30 ispred zgrade udruga u Graberju 33 u Varaždinu, nastavljamo sa upisima novih članova iz Varaždina.
U navedenom terminu bit će održan prvi pokazni sastanak na otvorenom, roditeljski sastanak te dogovori za buduće aktivnosti (tjedne sastanke, izlete, akciju “Ulicama Varaždina” i dr.)
Stari članovi dolaze normalno u 18:00.

Izlet na Ivanšćicu

Odred izviđača „Sirius“ u subotu 03.10.2020. organizira jednodnevni izlet na jedan od vrhova Ivanšćice pod nazivom Veliki Lubenjak u blizini Grebengrada kraj Novog Marofa. Na izletu će se obrađivati redovan izviđački program. Sudionici i voditelji će se pridržavati svih epidemioloških mjera za aktivnosti na otvorenome prostoru.
Okupljanje je u subotu 03.10.2020.:
Željeznički kolodvor Čakovec u 6:00
Željeznički kolodvor Varaždin u 6:25
(Vlak kreće kasnije no moramo kupiti karte)
Povratak je u subotu 03.10.2020.:
Željeznički kolodvor Varaždin u 18:50
Željeznički kolodvor Čakovec u 19:27
Sa sobom treba obavezno ponijeti slijedeću osobnu opremu: zaštitna maska u vlaku, voda, sendviči (ili neka druga hrana za taj dan), špaga od 1 m, prikladna odjeća i obuća, izviđačka marama, kabanica ili šatorsko krilo, izviđačka bilježnica i olovka.

Cijena izleta je 35 kn i može se platiti svojem voditelju na jednom od slijedećih patrolnih/jatnih sastanaka, a u nju je uračunata karta za vlak do Mađareva i nazad te troškovi programa.

Upisi za izviđače u Varaždinu

Pozivaju se se svi zainteresirani učenici od 3.-8. razreda osnovnih škola na području Varaždina, da dođu na upis u izviđaču (skautsku) organizaciju u petak 18.09.2020. u 18,30 sati ispred zgrade udruga u Graberju 33 u Varaždinu.
U navedenom terminu će biti održan prvi pokazni sastanak na otvorenom, roditeljski sastanak te dogovori za buduće aktivnosti (tjedne sastanke, izlete, akciju “Ulicama Varaždina” i dr.). Više o izviđačkoj organizaciji i našoj udruzi možete saznati na slijedećem linku: http://oi-sirius.hr/?page_id=218 , našim FB i web stranicama (www.oi-sirius.hr) te web stranicama našeg Saveza izviđača Hrvatske, www.scouts.hr
Predprijave za upis u Odred izviđača “SIRIUS” možete napraviti slanjem e-maila na adresu upisi@oi-sirius.hr sa osnovnim podacima o budućem članu (ime i prezime, naziv osnovne škole, razred). Također ako niste u mogućnosti doći na prvi sastanak u petak pošaljite predprijavu pa ćemo možda moći dogovoriti i neki dodatni termin.
Vidimo se u petak!
Odred izviđača “SIRIUS”

Logorovanje 2020- anketa

Poštovani roditelji!
Odred izviđača Sirius svake godine tradicionalno organizira ljetno izviđačko logorovanje, koja je zapravo kruna naših godišnjih aktivnosti i sa kojeg svake godine nosimo lijepe uspomene na devet dana zajedničkog života na otvorenom, usred šume, ispunjenog zabavnim ali obrazovnim programom, spavanjem pod šatorom i sl.
Ova je godina specifična zbog epidemije zbog koje smo bili prisiljeni prekinuti sve aktivnosti, a organizacija logorovanja, pa tako i skupljanje prijava, zbog neizvjesnosti situacije je bila neizvediva.
Povoljna epidemiološka situacija nam daje okvir u kojem možemo djelovati i organizirati logorovanje, međutim jako bitan i hitan nam je broj zainteresiranih sudionika, kao osnova za ikakvo daljnje planiranje i organizaciju.
Stoga Vas molim da ispunite anketu na ispod navedenom linku – u što kraćem roku.
Hvala!

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdqLZcxAZ602iMwJs3WDtVZ253YjBZetdq_6dFHgOQjxtcZQg/viewform