Dvodnevni izlez na Grebengrad

Odred izviđača “SIRIUS” za vikend 20.-21.05.2017. god. (subota i nedjelja) organizira dvodnevni izlet Grebengrad.

Okupljanje je u subotu 20.05.2017:

  • Željeznički kolodvor Čakovec u 8:20

  • Željeznički kolodvor Varaždin u 10:20

Povratak je u nedjelju 21.05.2017 na:

  • Željeznički kolodvor Varaždin u 18:10

  • Željeznički kolodvor Čakovec u 19:31

Cijena izleta je 60 kn, u nju su uračunat karta za vlak do Mađareva, noćenje u planinarskom domu i večera (roštilj).

Sa sobom treba obavezno ponijeti slijedeću osobnu opremu: izviđačka uniforma (tko ima), crvena odredska majica (tko ima), ruksak, vreća za spavanje, izviđačka bilježnica i olovka, pribor za osobnu higijenu (četkica za zube, pasta, ručnik), baterijska svjetiljka, kapa, minimalno 1 l vode, sendvič za put, ručak u subotu, suha hrana za doručak, ručak i užinu u nedjelju, plastični tanjur/zdjelica, pribor za jelo, te prikladna obuća i odjeća.

NAPOMENE:

  • Večeru u subotu pripremamo sami (roštilj), stoga sa sobom treba ponijeti sendvič za put, ručak za subotu, i suhu hranu za nedjelju (konzerva ili sl.).

  • Spavanje je organizirano u planinarskom domu pa je potrebno uzeti vreću za spavanje. Eventualno ako bude lijepo vrijeme stariji izviđači će spavati u šatorima.

  • Izlet je namjenjen svim dobnim skupinama.

  • Izlet će se održati i u slučaju lošeg vremena.

Čevo – Pusta Bela

Ekipa na Čevu

Ekipa na Čevu

Dana 22. travnja Družina “Pozoj” organizarala je izlet za dobne skupine Izviđač i starije: “Čevo – Pusta Bela“. Izletu je prisustvovalo 18 članova Odreda koji su tom prigodom obilježili dan planeta Zemlje te proslavili čak dva rođendana: Pozoj slavi dvije godine od prvog Zbora Družine, dok Marko slavi 16 godina postojanja (tim nas je povodom počastio tortom – Da, na Čevu) 🙂
Ukupnu relaciju Krušljevec-Čevo-Pusta Bela-Belski izvor-Bela-Krušljevec dugu 22km dodatno je začinio nedostatak vremena te smo zadnji kilometar trčali na vlak – Zahvaljujemo se kondukteru i strojovođi što su nas pričekali 30-tak sekundi kako bismo se ukrcali.

Pogledaj galeriju

Družinska šetnja – Ksajpa

Družinska šetnja

Đeboree / ISZ

14 Članova 3. družine Pozoj iz Čakovca odlučilo je jučer protegnuti noge te su si organizirali družinsku šetnju prema Ksajpi. Put ih je vodio po kanalu uz sam rub Golobetke na sjever sve do šume kod Ksajpe koja oduševljava konfiguracijom terena i raslinjem. Izašli su iz šume u Ksajpi gdje su odmorili noge kod stare bolnice nakon čega su zaokružili povratak preko Golobetke. Šetnja je ukupno trajala 3h, a laganim korakom prevalili su 12km.

Pogledaj galeriju

Đeboree / Igrajmo se zdravo

Đeboree / ISZ

Đeboree / ISZ

Tridesetak članova Odreda sudjelovalo je u subotu, 08. travnja na dva izviđačka natjecanja: “Đeboree” i “Igrajmo se zdravo“, koja su se održala u Donjoj Zelini. Naše ekipe su, s obzirom na mješovit sastav u kojem smo krstili i debitante, ostvarili dobar rezultat na temelju kojeg ćemo, pojedinačno kroz discipline, raditi na usavršavanju vještina 🙂

Pogledaj galeriju