Zborovanje regije sjever 2016

Logor

Logor

Vikend 17. – 19. lipnja 38 članova Odreda izviđača “SIRIUS” je sudjelovalo na Zborovanju izviđača regije Sjever u Trakošćanu. Na livadi podno dvorca podignut je logor sa pedesetak šatora koji su bili trodnevni dom za preko 140 izviđača iz šest odreda regije Sjever (O.I. „Hrvatsko Zagorje“ iz Krapinae, O.I. „Lepoglava“ iz Lepoglave, O.I. „SIRIUS“ iz Varaždina, O.I. „Picoki“ iz Đurđevca, O.I. „Kamengrad“ iz Koprivnice i O.I. „Kalnik“ iz Križevaca) te dva gostujuća odreda (U.S. „Sv. Juraj“ iz Bjelovara i UPI „Sv. Vid“ iz Paga).
U sklopu Zborovanja održana je i “Mala izviđačka olimpijada” u sklopu koje se 53 izviđača, istraživača i brđana popelo na Ravnu Goru na kojoj su pokazali vještine vezanja čvorova, nakon čega su prošli orijentacijski kros po negostoljubivom terenu podno Filićevog doma i Pustog duha. Naši izviđači su pokazali da su čvrstog kova i duha nesalomljiva, pa su stazu, iako izgrebani kupinama i ispečeni koprivama, završili sa osmjehom na licu.
Po spuštanju s Ravne gore nastavljeno je natjecanje u disciplinama dizanja i rušenja šatora te signalizaciji.
Odred Izviđača „SIRIUS“ je na Maloj olimpijadi osvojio 1. i 3. mjesto ukupno, te nekoliko prvih, drugih i trećih mjesta po disciplinama.
Mlađa skupina izviđača, poletarci, je prošla stazu oko Trakošćanskog jezera na kojoj su se odlično zabavili. Ostatak izviđača je sudjelovao na posebno pripremljenim igrama te zajedno sa poletarcima prošao poligon spretnosti.
Zadnji dan, u nedjelju, nebo se rasplakalo zbog rušenja logora, te je plakalo tako cijeli dan, što izviđačima nije previše poremetilo planove. Neke su aktivnosti preskočene, međutim, nismo previše marili za kišu – kiša lije, izviđač se smije!
Nakon dobrog ručka u hotelu “Trakošćan” Odredi su se međusobno pozdravili – do slijedećih zajedničkih aktivnosti – te krenuli kućama.

Pogledaj galeriju

Potpisivanje ugovora s Crvenim križem

Potpisivanje ugovora

Potpisivanje ugovora

8. lipnja 2016. Odred izviđača “SIRIUS” sklopio je ugovor o suradnji sa Crvenim križemGradsko društvo Čakovec. Ugovor definira uzajamnu razmjenu opreme, edukaciju i zajedničko djelovanje u kriznim situacijama.
Tom prilikom načelniku Odreda uručene su zahvalnice za uspješno provedenu pokaznu vježbu “Potres 2016“, što je i iniciralo ovaj sporazum.

Pogledaj galeriju