Ulicama Varaždina 2015

Ulicama Varaždina

Akcija našeg odreda pod nazivom “Ulicama Varaždina” održat će se osamnaestu godinu za redom. Do sada je na našoj akciji sudjelovalo preko 4500 sudionika iz četrdesetak izviđačkih udruga. Ove godine u sklopu akcije održat će se i regionalna aktivnost Saveza izviđača Hrvatske pod nazivom Jesenske igre poletaraca regije Sjever.

Cilj akcije je kao i proteklih godina upoznavanje znamenitosti Grada Varaždina te snalaženje u njemu. Akcija će se održati u subotu 17.10.2015. godine.

Osnovni dio akcije je prelazak staze kroz Grad Varaždin (za poletarce i mlađe izviđače). Izviđači-istraživači i brđani također će biti u mogućnosti preći za njih posebno pripremljenu stazu.

U terminu održavanja akcije zainteresirani sudionici će moći sudjelovati i u međunarodnoj skautskoj akciji JOTA (Jamboree-on-the-Air) koju tradicionalno pripremamo u suradnji sa radioklubom “Međimurje”.

Više informacija, uključujući propozicije i cijene pročitajte u slijedećem dokumentu:

Acrobat_48x48Ulicama_Varazdina_2015

 

U zadnje vrijeme mediji su prenijeli nekoliko vijesti vezane uz Odred Izviđača “Sirius”.
Tako je HRT izvjestio o izviđačkoj radionici održanoj u knjižnici i čitaonici Čakovec, dok su eMeđimurje i Varaždinski.hr izvjestili o sudjelovanju na smotri regije sjever i šumskom logoru u šumi na Halaš Čardi kraj Legrada.

hrt Varaždinski emeđimurje

Izlet na Grebengrad

Grebengrad

Odred izviđača “SIRIUS” organizira jednodnevni izlet na Grebengrad (u blizini sela Mađarevo). Izlet će se održati 10.10.2015. godine (subota).

Na izletu će se obrađivati redovan izviđački program listova za izviđače te program letova za poletarce (putni znakovi, čvorovi, signalizacija, izrada zaklona od šatorskih krila, razne igre, …).

Sudionici izleta dužni su ponijeti hranu za jedan dan (sendviči, voda ili sokovi, konzerve…), mali ruksak, kabanicu ili šatorsko krilo, špagu od 1 m, izv. bilježnicu i olovku, izv. uniformu (tko ima) te ostalu prikladnu odjeću i obuću.

U vezi izleta roditelji i članovi mogu dobiti sve potrebne obavijesti kod svojih predvodnika.

Sastanci 3. družine Pozoj

Pozoj

U ponedjeljak, 14.09.2015 u 19h održan je prvi sastanak sa novim članovima 3. Družine “Pozoj” i njihovim roditeljima, na kojem su novi članovi, ovisno o dobi podjeljeni u novo jato (3. i 4. razred) i patrolu (5. – 8. razred).
Nova patrola i jato (čija imena će članovi definirati na jednom od slijedećih sastanaka) održavaju redovne tjedne sastanke u prostorijama III.OŠ Čakovec, petkom u 18h, dok starija patrola “Jazavci” održava sastanke petkom u 19h.

Pozivamo i učenike svih ostalih škola da nam se priduže! 🙂

Akcija omasovljenja – Pozoj 2015

Plakat

U petak, 11.09.2015. od 11:00 do 13:30h Odred izviđača “Sirius” će se u holu III. OŠ. Čakovec predstaviti učenicima kroz informiranje o izviđačkim aktivnostima.
Zainteresirane pozivamo da nas posjete između dva navedena termina, gdje će osim potrebnih informacija dobiti i poziv na prvi sastanak novih članova 3. izviđačke družine “Pozoj”, koji će se održati u ponedjeljak, 14.09.2015 u 19h.