POZIV NA SKUPŠTINU ODREDA IZVIĐAČA “SIRIUS”

POZIV

NA SKUPŠTINU ODREDA IZVIĐAČA “SIRIUS”

16. veljače 2019. god., subota, s početkom u 16,00 sati,

u Županijskoj palači na Franjevačkom trgu 7 u Varaždinu.

Poštovani članovi Družine i roditelji!

Iza nas je još jedna godina, a samim time i vrijeme za još jednu, 32. po redu u nizu Skupštinu Odreda, na kojoj osim izvještaja za prošlu, te usvajanja plana rada za tekuću godinu, novi poletarci i izviđači daju Obećanje poletaraca odnosno Zavjet izviđača.

Stoga, osim svih članova Družine, posebno pozivamo nove članove i njihove roditelje da uveličaju ovaj svečani čin i budu nam gosti na skupštini.

Prijevoz od Čakovca (Pozoj) do Varaždina i natrag je organiziran autobusom koji kreće u 15:15 ispred III. OŠ u Čakovcu, a povratak je u 19:30. Prijevoz je za članove Odreda i njihove roditelje besplatan uz prethodnu prijavu. Prijevoz roditelja je moguć do pupunjenja autobusa.

Družine iz Varaždina (IVBUZ i Venera) se nalaze u 15:45 ispred II. OŠ Varaždin (IVBUZ) i V. OŠ Varaždin (Venera)

Dnevni red:

 1. Himna Republike Hrvatske i himna izviđača “Ja znam svoj cilj”

 2. Davanje Zavjeta izviđača i Obećanja poletaraca

 3. Čitanje i usvajanje izvještaja za 2018. godinu:

 • programskog (načelnik/ca Odreda)

 • financijskog (blagajnik/ca Odreda)

 • materijalnog (ekonom Odreda)

 1. Usvajanje Plana rada, plana odredskih aktivnosti i financijskog plana za 2019. godinu (načelnik/ca Odreda)

 2. Imenovanje Upravnog odbora u mandatu 2019.-2023.

 3. Dodjela odlikovanja i priznanja

 4. Informiranje članova o:

 • nabavci uniformi (ekonom Odreda)

 • prikupljanju članarine za 2019. god. (blagajnik/ca Odreda)

 • predstojećim aktivnostima u 2019. godini te odlasku na ljetno logorovanje (načelnik/ca Odreda)

 1. Razno

POZIV SUDIONICIMA ZIMOVANJA

Pozivaju se sudionici Zimovanja da se u petak, 04.01.2019. okupe:

 • 7:30 ispred III. OŠ Čakovec
 • 8:00 ispred Odredskih prostorija na V. OŠ Varaždin

Sa sobom treba ponijeti opremu prema popisu (nemojte zaboraviti zdravstvenu iskaznicu).

NAPOMENE:

 • Sudionici zimovanja moraju ponijeti samo doručak za prvi dan (najviše jedan sendvič), a sva ostala prehrana je osigurana.

 • Nemojte ponijeti previše stvari, a ono što nosite pokušajte staviti u ruksak, a ne u putnu torbu (ako nemate ruksak probajte ga od nekoga posuditi). Obavezno ponesite vreću za spavanje.

 • Povratak sa zimovanja je 07.01.2019.  (ponedjeljak) oko 18h ispred V. OŠ Varaždin, odnosno 18:30 ispred III. OŠ Čakovec.

Sa sobom OBAVENO donijeti ispunjenu i potpisanu prijavu (Odobrenje za sudjelovanje na zimovanju), ukoliko već niste predali.

Ukoliko Vam fali neki od dokumenata, možete ih dohvatiti na linkovima u nastavku:

Prijava za zimovanje

Popis osobne opreme za zimovanje

Poziv_za_zimovanje-ČK

Poziv_za_zimovanje-VŽ

Kutina 2018

Ekipa :)

Ekipa 🙂

Vikend 12. do 14. 10., četiri člana Odreda izviđača “Sirius” sudjelovalo je na Jesenskim susretima izviđača u Kutini, gdje su na na orijentacijkom natjecanju osvojili 8. mjesto (od ukupno 14) u 1. kolu lige za starije izviđače. Plasman nije loš s obzirom da su se prvi puta natjecali u starijoj dobnoj skupini -u nekim disciplinama su pokazali solidno znanje, dok će na nekim trebati poraditi 🙂

Pogledajte galeriju

Boranka

Na Marjanu

Odred izviđača “Sirius” sudjelovao je sa četrdeset i četiri člana na prvoj akciji pošumljavanja u organizaciji Saveza izviđača Hrvatske pod nazivom Boranka. Akcija se održala na Mosoru neposredno ispod Zvjezdarnice. Uspjeli smo pošumiti dio izgorenog terena. Sa nama su u Split došli i izviđači iz Lepoglave, a na samoj akciji sudjelovali su i izviđači iz Savonije i Splita te djelatnici jednog od sponzora i članovi Greenpeaca. Zahvaljujemo se Skautskom klubu “Marjan” i Odredu izviđača pomoraca “Spinut” na gostoprimstvu te SIH-u, SSZ-u i Hrvatskim šumama na dobro organiziranoj akciji

Pogledajte galeriju

POZIV

P O Z I V

ZA SUDIONIKE AKCIJE BORANKA

da se dana 28.09.2018. god. (petak) u

15:00 okupe ispred 3. osnovne škole u Čakovcu

15:30 okupe ispred odredskih prostorija (V. Osnovna škola Varaždin, Frana Kurelca 11/1)

zbog polaska na akciju pošumljavanja Boranka koja će se održati u Splitu.

Sa sobom treba obavezno ponijeti slijedeću osobnu opremu: izviđačka uniforma s maramom (tko ima), crvena odredska majica (tko ima), ruksak, vreća za spavanje, izviđačka knjižica (tko ima), zdravstvena iskaznica, osobna iskaznica (tko ima), izviđačka bilježnica i olovka, kabanica ili šatorsko krilo, pribor za jelo (posudica, žlica, vilica i nož te šalica), pribor za osobnu higijenu (četkica za zube, pasta, ručnik), pribor za kupanje (ručnik), baterijska svjetiljka, čvrste cipele ili tenisice te tenisice ili papuče za unutarnji prostor.

NAPOMENE:

 • Sudionici akcije Boranka moraju ponijeti samo sendviče za put, a sva ostala prehrana u Splitu i u povratku je osigurana.

 • Spavanje je organizirano u izviđačkim prostorijama u Splitu pa je potrebno uzeti vreću za spavanje. Tko nema svoju vreću može je uz prethodnu najavu posuditi od našeg odreda.

 • Povratak sa akcije je u nedjelju 30.09.2018. god. u večernjim satima na mjesto polaska.

Obavijest

Obavještavamo članove Odreda izviđača Sirius, i one koji će to tek postati, da redovni sastanci počinju odmah sa početkom školske godine u slijedećim terminima/lokacijama:

IVBUZ: Petak, 07.09.2018., 17h, II. OŠ Varaždin
VENERA: Četvrtak, 06.09.2018., 18h, V. OŠ Varaždin
POZOJ: Petak, 07.09.2018. 18h, III. OŠ Čakovec

Stančevac 2018 – Poziv, prijava i popis osobne opreme

Na donjim linkovima se nalaze Poziv, prijava i popis osobne opreme vezani uz Logorovanje “Stančevac 2018”:

Stančevac 2018 – Poziv-ČK

Stančevac 2018 – Poziv-VŽ

Stančevac 2018 – Popis osobne opreme

Stančevac 2018 – Prijava za logorovanje-odobrenje

Ukoliko niste dobili ili ste izgubli Prijavu/Odobrenje za logorovanje, obavezno je skinite na linku iznad te donesite popunjenu.

Dvodnevni izlet na Dravu

Odred izviđača “SIRIUS” organizira povodom završetka školske godine dvodnevni izlet u Dravsku park šumu. Izlet će se održati od 9.6. do 10.6.2018. god. Na izletu će biti organizirano spavanje u šatorima.

U nedjelju 10.6.2018. god. pozivaju se i svi roditelji te braća i sestre naših članova da nam se pridruže na nedjeljnom roštilju. Svrha druženja je pokazati članovima obitelji što radimo na izviđačkim sastancima, izletima i akcijama. Za sve članove Odreda i članove njihove obitelji druženje je besplatno te je potrebno donijeti samo dobru volju. Odred izviđača „SIRIUS“ organizira hranu i piće za nedjeljni roštilj za sve sudionike.

Mjesta i vremena okupljanja za polazak na dvodnevni izlet:

Čakovec – željeznička stanica u 8,20 sati

(vlak kreće pola sata kasnije ali moramo prije kupiti karte)

Varaždin – 2. Osnovna škola u 9,20 sati

Varaždin – 5. Osnovna škola u 9,40 sati

Mjesto vrijeme okupljanja za nedjeljno obiteljsko druženje:

Varaždin – pješački most na Dravi koji vodi prema kupalištu na „Špici“ u 11,30 sati. Samo druženje će se odvijati na streličarskoj livadi pored ribičke kuće.

Potrebna oprema za članove koji idu na dvodnevni izlet: vreća za spavanje, izviđačka majica i marama (tko ima), izviđačka uniforma (tko ima), izviđačka bilježnica i olovka, sendviči ili konzerve za doručak i ručak u subotu. Sva ostala prehrana je osigurana (večera u subotu, doručak i ručak u nedjelju).

Ukoliko netko ne zna doći do mjesta okupljanja ili ima bilo kakvih pitanja može se slobodno javiti na mail adresu info@oi-sirius.hr , putem odredske facebook stranice ili na broj telefona 099/678-85-40 (Miroslav). Također Vas molimo da radi lakše organizacije ovog druženja javite na gore navedene kontakte koliko Vas u nedjelju iz pojedine obitelji dolazi. Javiti bi trebalo do 08.06.2018. (petak).

Zborovanje Saveza izviđača Hrvatske

Savez izviđača Hrvatske organizira tradicionalno 12. Zborovanje Saveza izviđača Hrvatske koje će se održati u Zagrebu na prostoru srednjoškolskog igrališta Concordia u vremenskom periodu od 19.05.-20.05.2018. (subota i nedjelja). Na zborovanju će kao i proteklih godina sudjelovati i članovi našeg Odreda. Samo Zborovanje okupit će više od tisuću izviđača iz cijele Hrvatske, a tijekom dva dana bit će organizirani mnogi zanimljivi sadržaji za najmlađe članove te za one nešto starije (Državna izviđačka olimpijada, Izviđački olimpijski višeboj, sportska natjecanja, posjeti muzejima, radionice, koncert,…).

Subvencionirana participacija za odlazak na Zborovanje za članove Odreda izviđača „Sirius“ je 150 kn, a minimalno 80 kn se mora uplatiti do dolje navedenog roka za prijavu kako biste rezervirali svoje mjesto, a ostatak možete na dan polaska. U participaciju je uključen prijevoz iznajmljenim autobusom ili vlakom od Čakovca i Varaždina do Zagreba i natrag, prehrana za oba dana (od ručka u subotu do ručka u nedjelju) te troškovi programa. Participacija je snižena jer dio troškova putovanja sufinancira naš Odred putem projekata i članarine. Na Zborovanju SIH-a mogu sudjelovati samo članovi koji su platili cijelu članarinu za 2018. godinu. Ako imate nedoumice oko plaćanja članarine pošaljite upit na e-mail odreda naveden na dnu poziva.

Ovim putem se pozivaju svi zainteresirani članovi da se najkasnije do 11.05.2018. god. (petak) prijave svojim voditeljima i uplate dio takse. Prijave nakon navedenog roka neće biti moguće, a ako slučajo organizator i dozvoli onda će biti po nešto većoj cijeni.

Svi sudionici dužni su ponijeti osobnu opremu za dva dana (rezervna odjeća i obuća, izviđačka uniforma i marama, izviđačka i zdravstvena iskaznica, vreća za spavanje, kabanica, izv. bilježnica, voda, špaga od 1 m, …).

Spavanje je organizirano u našim šatorima na zračnim madracima ili krevetima na travnatom terenu. Ukoliko ne posjedujete vreću za spavanje javite nam pa ćemo Vam je probati osigurati.

Mjesto i vrijeme sastanka za polazak te vrijeme povratka doznat će te najkasnije tjedan dana prije polaska.

U vezi akcije roditelji i članovi mogu dobiti sve dodatne obavijesti kod svojih voditelja ili na e-mail info@oi-sirius.hr.