Zborovanje 2015

Sirius na Zborovanju

U društvu 1.000 izviđača iz raznih Odreda iz cijele Hrvatske i susjednih zemalja, vikend 23.-24.05.2015 proveli smo u Rijeci na Zborovanju izviđača.

Na zborovanju smo sudjelovali na izviđačkoj olimpijadi, posjetili razne znamenitosti, te općenito, družili se 🙂

Pogledaj galeriju

 

Izlet Bedekovićeve grabe

Odred izviđača “Sirius” 13-14.06.2015. god. (subota i nedjelja) organizira dvodnevni izlet u prirodu kraj sela Zasadbreg, u blizini Bedekovićevih graba (Međimurska županija).

Sastanak za izviđače iz Varaždina je u 9:30 na željezničkom kolodvoru u Varaždinu odakle se putuje za Čakovec, gdje se sastaje s družinom “Pozoj”. Družina “Pozoj” dočekuje varaždinske izviđače u 10:15 ispred III. OŠ Čakovec, odakle se zajedno pješice nastavlja prema zaštićenom krajoliku Bedekovićeve grabe.

Povratak je u nedjelju u 16:25 (III. OŠ Čakovec), odnosno u 17:05 (željeznički kolodvor Varaždin).

Cijena izleta je 30 kn, a potrebno ju je uplatiti svojem predvodniku na jednom od slijedećih patrolnih ili jatnih sastanaka, najkasnije do 12.06.2015. god.

Sa sobom treba obavezno ponijeti slijedeću osobnu opremu: izviđačka uniforma s maramom, crvena odredska majica (tko ima), ruksak, vreća za spavanje, izviđačka bilježnica i olovka, pribor za osobnu higijenu (četkica za zube, pasta, ručnik), baterijska svjetiljka, kapa, minimalno 1 l vode, sendvič za put, suha hrana za doručak u nedjelju, zdjelica/porcija, pribor za jelo, te prikladna obuća i odjeća.

NAPOMENE: Ručak i večeru pripremamo sami, stoga sa sobom treba ponijeti samo sendvič za put i suhu hranu za drugi dan (konzerva ili sl.). Spavanje je organizirano u šatorima na madracima na napuhavanje pa je potrebno uzeti vreću za spavanje.

Zborovanje

U subotu, 23.05.2015.  krećemo na Zborovanje u Rijeci. Nalazimo se do 5:15  ispred odredskih prostorija (V. O.Š. Varaždin, Frana Kurelca 11/1). Za izviđače iz Čakovca će biti organiziran prijevoz tako da stignu do Varaždina prije polaska autobusa (Polazak u 5:00 ispred III. OŠ Čakovec)

Sa sobom treba obavezno ponijeti slijedeću osobnu opremu: izviđačka uniforma s maramom, crvena odredska majica (tko ima), ruksak, vreća za spavanje, izviđačka knjižica (tko ima), zdravstvena iskaznica, osobna iskaznica (tko ima), izviđačka bilježnica i olovka, kabanica ili kišobran, pribor za osobnu higijenu (četkica za zube, pasta, ručnik), baterijska svjetiljka, kapa, minimalno 1 l vode te prikladna obuća i odjeća.

NAPOMENE:

  • Sudionici Zborovanja moraju ponijeti samo doručak za prvi dan (najviše jedan sendvić i flašica vode), ukoliko zakasnimo na organizirani doručak, a sva ostala prehrana je osigurana.

  • Spavanje je organizirano u šatorima pa je potrebno uzeti vreće za spavanje.

  • Povratak sa Zborovanja je 24.05.2015.god. (nedjelja) u popodnevnim satima ispred odredskih prostorija.

LET LET LET

Odred Izviđača “SIRIUS” organizira jednodnevni izlet u Zagreb. Akciju pod nazivom “LET, LET, LET” organizia I.O. “Eucalyptus” iz Zagreba. Akcija će se održati 09.05.2015. (subota)
Na akciji će za poletarce biti organizirane igre poletaraca.
Cijena izleta je 60 kn, a može se uplatiti na slijedećem sastanku. U cijenu izleta uključen je prijevoz od Varaždina do Zagreba i natrag, ručak, amblem akcije i diplome. Sudionici izleta dužni su ponijeti mali ruksak, kabanicu ili šatorsko krilo, špagu od 1m, izv. bilježnicu, olovku, izv. uniformu (tko ima), ostalu prikladnu obuću i odjeću te sendvić i sok za doručak i povratak kući. Obavezno treba uzeti porciju za jelo (plastičnu zdjelicu, žlicu i šalicu ili čašu).
Mjesto sastanka za polazak je na željezničkoj stanici u Varaždinu dana 09.05.2015 u 7:00.
Vrijeme povratka je 18:00 kod V. OŠ. u Varaždinu.
Sve informacije u vezi izleta roditelji mogu dobiti informacije kod svojih prevodnika ili na broj telefona: 099 / 67 88 540 (Miroslav)