Ravna Gora 2017

Trakošćan

Trakošćan

Protekli vikend tridesetak članova Odreda popelo se na Ravnu Goru gdje smo proveli nezaboravna dva dana uz izviđački program, pjesmu i igru. Pridružili su nam se i gosti iz Gradskog društva Crvenog križa Čakovec koji su održali radionicu u kojoj su naši članovi kroz praktičnu primjenu učili osnove prve pomoći. Za uzvrat smo ih naučili malo orijentacije na karti i upotrebu kompasa. Tijekom subote posjetili su nas brđani Odreda izviđača “Lepoglava” s kojima idemo zajedno na ovogodišnju Smotru Saveza Izviđača Hrvatske.

Pomicanje kazaljki na satu dodatno nam je skratilo ionako prekratak vikend, te smo se nakon nedjeljnog ručka spustili u Trakošćan gdje nas je čekao transport kućama. Nezaboravne trenutke ostavili smo gore na planini, a dojmovi koje smo ponijeli sa sobom nas zovu u neke nove avanture.

Pogledaj galeriju

ZON 2017

ZON

ZON

Dvije ekipe Odreda izviđača Sirius provele su vikend 17.-19. ožujka na Zagrebačkom orjentacijskom natjecanju (ZON) gdje je mlađa ekipa osvojila 16. mjesto od 28, a starija 10. mjesto od 17 ekipa u konkurenciji.
Konkurencija je bila jaka, što se vidi iz rezultata, međutim, bodovno naše ekipe ne zaostaju mnogo.
Pohvale ekipama, bit će još bolje drugi put

Pogledaj galeriju

Smotra Saveza izviđača Hrvatske

Poštovani roditelji i izviđači,

10. Smotra Saveza izviđača Hrvatske održat će se od 24. srpnja do 2. kolovoza 2017. godine u općini Kamanje u Karlovačkoj županiji. Na Smotri mogu sudjelovati svi članovi Odreda izviđača “SIRIUS” od trećeg razreda osnovne škole i stariji.

Cilj ove jubilarne Smotre je prezentacija izviđačkog pokreta kroz programske sadržaje i niz zanimljivih radionica. Smotra je sjajna prilika za druženje, razmjenjivanje izviđačkih iskustava te neformalno obrazovanje djece i mladih. Savez izviđača Hrvatske će kroz program Smotre pokazati kako na atraktivne načine kvalitetno provoditi izviđački program. Želja nam je da što više sudionika na Smotri stekne sve potrebne uvjete za stjecanje jednog stupnja znanja (leta, javora ili izazova). Program smotre bit će namijenjen svim dobnim skupinama, poletarcima, mlađim izviđačima, izviđačima-istraživačima te brđanima.

Smotra je zamišljena kao skup samostalnih šumskih logorovanja izviđačkih udruga. Više udruga će biti grupirano u logorska naselja. Više o Smotri možete pronaći na web adresi http://smotra2017.scouts.hr

Predviđena cijena Smotre je oko 1.200 kn od čega će roditelji i članovi plaćati 1.000 kn dok će se ostatak namiriti iz sredstava Odreda te projekata i donacija. U cijenu je uračunat put iznajmljenim autobusom do Kamanja i nazad, troškovi prehrane (pet obroka dnevno), troškovi izleta, troškovi kotizacije za Smotru te ostali troškovi programa.

Budući da prijavu moramo napraviti do kraja četvrtog mjeseca molimo vas da se pridržavate dinamike plaćanja. Uplatom prve rate rezervirat će te svoje mjesto na Smotri.

Dinamika plaćanja:

plaćanje u 5 RATA – taksa iznosi 1.000,00 kn

I. rata (do 31.03.2017.) – 200,00 kn

II. rata (do 30.04.2017.) – 200,00 kn

III. rata (do 31.05.2017.) – 200,00 kn

IV. rata (do 30.06.2017.) – 200,00 kn

V. rata (do 23.07.2017.) – 200,00 kn

Cijelu taksu je moguće uplatiti i odjednom. Rate za Smotru se plaćaju isključivo na žiro račun Odreda izviđača „SIRIUS“ broj HR3225030071100011644 uz naznaku „Ime i prezime člana – za Smotru“. Prijave za Smotru su moguće najkasnije do 29.04.2017, odnosno do popunjenja kapaciteta. Uz prijavu je obavezna uplata najmanje 1. rate. Prijaviti se možete kod svojeg voditelja ili putem e-maila na adresu smotra@oi-sirius.hr

Uskoro ćemo organizirati roditeljski sastanak za sve zainteresirane roditelje odnosno članove.

UPRAVA ODREDA

Ravna Gora

Odred izviđača “SIRIUS” organizira dvodnevni izlet na Ravnu Goru za sve članove Odreda (poletarci, izviđači, istraživači, brđani). Izlet će se održati od 25.03.2017. do 26.03.2017. godine (subota i nedjelja).

Cijena izleta je 70 kn za sve članove Odreda. U cijenu je uključeno putovanje iznajmljenim autobusom do Trakošćana i natrag, noćenje u planinarskom domu, večera u subotu i ručak u nedjelju. Članovi izlet mogu uplatiti svojem voditelju na jednom od slijedećih sastanaka.

OKUPLJANJE: 25.03.2017. – Čakovec u 8:00 ispred III. Osnovne škole u Čakovcu ili

Varaždin u 08:10 ispred odredskih prostorija (V. OŠ u Varaždinu)

POVRATAK: 26.03.2017. oko 17:30 h ispred odredskih prostorija (V. Osnovna škola u Varaždinu)

Odnosno oko 17,45 ispred III. Osnovne škole u Čakovcu.

OPREMA i OSTALE NAPOMENE: Sudionici izleta obvezni su na izlet ponijeti izviđačku uniformu (tko ima), zdravstvenu iskaznicu, izviđačku knjižicu (tko ima), izviđačku bilježnicu i pribor za pisanje, odjeću za 2 dana, vreću za spavanje, papuče za planinarski dom i kabanicu u slučaju kiše. Sudionici izleta dužni su si osigurati hranu za tri obroka (doručak i ručak u subotu i doručak u nedjelju) te vodu za put i pješačenje. Za sve dodatne informacije upitati svojeg voditelja.