Logorovanje “Stančevac 2018”

Zadnja večer

Nakon završetka školske godine članovi Odreda izviđača “Sirius” iz Varaždina i Čakovca nisu mirovali već su krenuli u novu ljetnu avanturu, tj. organiziranje devetodnevnog šumskog izviđačkog logorovanja. Logorovanje je organizirano na livadama i šumama u podnožju Petrovog Vrha, u dijelu općine Sirač, osam kilometara od Daruvara, gdje su izviđači Siriusa zadnji puta logorovali 2016. godine.
Na logorovanju su sudjelovala trideset i tri člana Odreda izviđača “Sirius” te nekoliko gostiju. Izviđački logor je bio smješten s obje strane potoka Stančevac, čije su obale, izviđači koji su pripremali teren, spojili drvenim mostom. Osim mosta, za potrebe logorovanja podignuti su jarbol sa postoljem za podizanje zastave, umivalište, drveni toaleti, kuhinja, blagovaona te šatori za smještaj sudionika.

Petrov vrh

Tijekom boravka svi sudionici su preuzimali zaduženja, kao što su noćno dežuranje ili pomaganje u kuhinji.
U sklopu šumskog logorovanja organizirana su i tri kraća jednodnevna izleta. Jedan izlet je bio na Petrov Vrh, drugi je bio u Daruvar i daruvarske bazene, a treći za najmlađe sudionike, na obližnju farmu životinja. Također je organiziran i posjet iskopinama Benediktinskog samostana koje se nalaze u selu Bijela.
Izviđači su imali prilike polagati razne vještine i vještarstva kao npr. izletnik, domaćin, plivač i dr. Svladavani su osnovni izviđački sadržaji kao što su izrađivanje raznih patenata od drva i špage, signalizacija, čvorovi, osnove meteorologije, radio komunikacija te prva pomoć. Organizirane su izviđačke igre i natjecanja, a u večernjem dijelu programa uz logorsku vatru, pjevanje uz gitaru te razne društvene igre. S obzirom da je cijelo trajanje logorovanja obilježilo Svjetsko nogometno prvenstvo, tj. uspjeh naše reprezentacije, dvije večeri je organizirano gledanje utakmica pod vedrim nebom.

Okupljanje oko logorske vatre

U suradnji s astronomskim drušvom Kumova Slama iz Daruvara, na uzvisini pored centra sela Bijela, organizirana je astronomska večer sa promatranjem planeta i zvijezda te kraćim predavanjem koje su izviđači sa velikim zanimanjem pratili.
Odred izviđača “SIRIUS” se zahvaljuje Varaždinskoj i Međimurskoj županiji, gradovima Varaždinu i Čakovcu, općini Sirač, Crvenom križu Grada Čakovca te privatnim donatorima na pomoći u realizaciji ovogodišnjeg izviđačkog logorovanja.

 

 

 

Postrojavanje

Pogledajte galeriju – Dan 1
Pogledajte galeriju – Dan 2
Pogledajte galeriju – Dan 3
Pogledajte galeriju – Dan 4
Pogledajte galeriju – Dan 5
Pogledajte galeriju – Dan 6
Pogledajte galeriju – Dan 7
Pogledajte galeriju – Dan 8
Pogledajte galeriju – Dan 9


Obavijest

Obavještavamo članove Odreda izviđača Sirius, i one koji će to tek postati, da redovni sastanci počinju odmah sa početkom školske godine u slijedećim terminima/lokacijama:

IVBUZ: Petak, 07.09.2018., 17h, II. OŠ Varaždin
VENERA: Četvrtak, 06.09.2018., 18h, V. OŠ Varaždin
POZOJ: Petak, 07.09.2018. 18h, III. OŠ Čakovec