Poziv i popis osobne opreme za zimovanje 2018

Pozivaju se svi sudionici zimovanja da dana 04.01.2018. god. (četvrtak) dođu sa svom potrebnom opremom (prema popisu osobne opreme) na jedno od slijedećih mjesta okupljanja:

7:30III. osnovna škola u Čakovcu
8:00V. osnovna škola u Varaždinu ispred odredskih prostorija (F. Kurelca 11/1 – iza vatrogasnog doma)

Sa sobom treba ponijeti opremu prema popisu (nemojte zaboraviti zdravstvenu iskaznicu).

NAPOMENE:
• Sudionici zimovanja moraju ponijeti samo doručak za prvi dan (najviše jedan sendvič), a sva ostala prehrana je osigurana.
• Nemojte ponijeti previše stvari, a ono što nosite pokušajte staviti u ruksak, a ne u putnu torbu (ako nemate ruksak probajte ga od nekoga posuditi). Obavezno ponesite vreću za spavanje.
• Povratak sa zimovanja je 07.01.2018.god. (nedjelja):

  • oko 18h ispred Odredskih prostorija na V. Osnovnoj školi u Varaždinu,
  • 18:30 ispred 3. Osnovne škole Čakovec.

Također, podsjećamo da ste obavezni na dan polaska donijeti popunjenu prijavnicu. Tko je iz nekog razloga nije dobio, može je skinuti Prijava za zimovanje 2018

POPIS OSOBNE OPREME ZA ZIMOVANJE NA KALNIKU

OBAVEZNA OPREMA:

– ruksak ili naprtnjača
– izviđačka uniforma (tko ima)
– zdravstvena iskaznica (obavezno)
– izviđačka knjižica (tko ima)
– šatorsko krilo ili kabanica
– vreća za spavanje (ukoliko nemate vreću, a ne možete je od nekog posuditi, javite se svojem predvodniku)
– duge hlače 2 kom.
– pulover ili vesta
– majice sa dugim rukavima najmanje 2 kom
– majice sa kratkim rukavima najmanje 3 kom
– čarape
– vunene čarape (može i termo čarape)
– maramice
– kapa
– rukavice
– skijaško odijelo (nije obavezno)
– pribor za osobnu higijenu (češalj, pasta za zube, četkica za zube, sapun, ručnik…)
– šalica
– visoke cipele ili čizme za snijeg
– patike
– papuče (za korištenje po planinarskom domu)
– pribor za pisanje (olovka, gumica, izviđačka bilježnica, bojice, trokut i sl.)
– baterijska lampa s rezervnim ulošcima
– špaga od 1 metra
– osobna apoteka za one koji troše neke lijekove


b) NEOBAVEZNA OPREMA:

– trenirka
– fotoaparat
– tranzistor
– kompas
– topo-pribor
– sat
– knjige za čitanje
– glazbeni instrument
– društvene igre (monopolly, rizik, šah, čovječe ne ljuti se i sl.)
– sve što misliš da će ti koristiti za vrijeme zimovanja

Betlehemsko svijetlo 2017

Svijetlo

Svijetlo

Poruku mira, nošenu svijetlom iz Betlehema, donijeli su u nedjelju, 17.12.2017., Izviđači u Katedralu blaženog uznesenja djevice Marije u Varaždinu.
Prestavnici saveza Izviđača Hrvatske donijeli su ga iz Beča (kamo ga iz Betlehema donose austrijski izviđači) u zagrebačku Katedralu, odakle su ga u Varaždin donijeli članovi Odreda Izviđača Sirius, te ga zajedno sa izviđačima iz Lepoglave, Ludbrega, Čakovca i Katoličkim Skautima iz Varaždina unijeli u varaždinsku Katedralu.
Uz poruku mira, novu nadu za život i novu snagu za ljubav, predali su svijetlo mons. Josipu Mrzljaku koji je predvodio svečano euharistijsko slavlje.
Svijetlo se iz varaždinske katedrale širi po cijeloj Biskupiji, “da ga sa zahvalnošću i pažnjom odnesete svojim obiteljima i prijateljima, ali i osamljenima koje možda nitko neće posjetiti. I njima da prenesete ovu priču o svjetlu koje svaki put iznova budi novi doživljaj u srcu, novu nadu za život i novu snagu za ljubav”.

Pogledaj galeriju

Istraživački izlet – Ivanščica

Na cilju :)

Na cilju 🙂

Pogledom uperenim u vrh snijegom zametene Ivanšćice krenulo je 10 članova Odreda Izviđača “Sirius” i “Lepoglava” na istraživački izlet koji su sami ogranizirali i realizirali za vikend 16.-17.12.2017.
Monotoniju dosadne jutarnje kišice koja ih je pratila od Ivanca do Prigorca zamjenile su ubrzo sniježne pahulje i bijeli pokrivač koji je s visinom postajao sve deblji, da bi na vrhu bili nagrađeni prekrasnim pogledom na sjevernu i južnu dolinu prekrivenoj oblacima sve do Sljemena.
Toplinu i gostoprimstvo planinarskog doma pružila im je “Pasarićeva kuća” u kojoj su i prenoćili, družeći se do dugo u noć, sa povremenim izlascima na snijeg i uživanju u noćnoj panorami išaranoj javnom rasvjetom Varaždinske i Međimurske županije pod vedrim zvjezdanim nebom.

Pogledaj galeriju

Raspored sastanaka do kraja godine

Dragi izviđači,

tjedni izviđački sastanci će se održavati prema slijedećom rasporedu:
Varaždin:
Družina “IVBUZ” (2. OŠ): zadnji sastanak će biti 15.12.2017. Tijekom ferja sastanci se neće održavati. Prvi sastanci u 2. polugodištu će se održati u petak 19.01.2018. god.
Družina “Venera” (5. OŠ): do kraja polugodišta održati će se sastanci 14.12.2017. i 21.12.2017. god. Tijekom ferja sastanci se neće održavati. Prvi sastanci u 2. polugodištu će se održati u četvrtak 18.01.2018. god.
Čakovec:
 
Družina “Pozoj” (3. OŠ): nema više sastanaka do kraja prvog polugodišta. Tijekom ferja sastanci se neće održavati. Prvi sastanci u 2. polugodištu će se održati u petak 19.01.2018. god.
Za sve koji idu na zimovanje, vidimo se na zimovanju!
UPRAVA ODREDA

sv. Niko gradom luta

Spremni za potragu :)

Spremni za potragu 🙂

U subotu 09.12.2017. održali smo tradicionalnu akciju “sv. Niko gradom luta“, u kojoj su mlađi članovi Odreda uz pomoć karte, orjentacije i malo snalažljivosti tražili točke na kojima je sv. Niko za njih ostavio slatkiše.
Posebnoj atmosferi svoj je doprinos dao bijeli pokrivač pa su ga iskoristili za uobičajene sniježne radosti.

Pogledaj galeriju

sv. Niko gradom luta

Već tradicionalna izviđačka akcija našeg Odreda pod nazivom „Sv. Niko gradom luta“ ove će se godine održati u Varaždinu u subotu, 09.12.2017. s početkom u 09:15 sati ispred V. osnovne škole u Varaždinu. Akcija traje do 13:00 sati.

Okupljanje za polazak iz Čakovca je u 8:30 na željezničkom kolodvoru u Čakovcu, gdje se i vraćamo u 14:45.

Cilj akcije da sudionici upoznaju uži centar grada Varaždina putem raznih zadataka koje treba obaviti na različitim mjestima unutar grada, a do kojih se dolazi kretanjem po planu grada te pomoću uputa odnosno zadataka. Izviđači se natječu u ekipama. Prigodno, zbog čega se akcija održava na dan sv. Nikole te nosi njegovo ime, po obavljenom zadatku na kontrolnoj točci sudionicima se dijele slatkiši. Po dolasku na cilj održat će se razne izviđačke igre te će svatko od sudionika dobiti čokoladnog Sv. Nikolu.

Sudjelovanje je besplatno. Potrebna oprema: izviđačka uniforma (tko ima), kabanica u slučaju da je za subotu prognoza kiša te pribor za pisanje (olovka i/ili kemijska olovka).
Dodatne informacije možete dobiti kod vaših predvodnika ili na broj 0996788540 (Miroslav).