Skupština 2016

Svi mi skup

Grupna fotka

U subotu 13. veljače 2016. godine održana je godišnja Skupština Odreda izviđača „SIRIUS“ iz Varaždina čime je svečano obilježeno 25 godina od osnivanja. Skupštini su osim punoljetnih članova s pravom glasa kao gosti prisustvovali i svi ostali članovi udruge, pretežno djeca osnovnoškolskog uzrasta te mnogi roditelji, predstavnici prijateljskih izviđačkih udruga iz Koprivnice i Lepoglave te osnovnih škola na kojima Odred djeluje. Tom prigodom su svi novi članovi dali obećanje poletaraca odnosno izviđački zavjet čime su stekli pravo na nošenje izviđačke uniforme i marame te postali punopravni članovi izviđačke udruge te svjetskog skautskog pokreta.
U drugom dijelu Skupštine pročitano je programsko, financijsko i materijalno izvješće za 2015. godinu od čega je najbitnije za spomenuti organizacija četverodnevnog zimovanja na Kalniku, izleti u Tuhelj, Grebengrad, Dravski park, Trakošćan i Veliki Tabor, Bijele i Samarske stijene, dvodnevne izleta na Belecgrad i Bedekovićeve Grabe, akcija „Ulicama Varaždina“ te sudjelovanje na desetodnevnom šumskom logorovanju u sklopu „Smotre izviđača regije Sjever“ u Legradu. Odred je sudjelovao na više izviđačkih orijentacijskih natjecanja, a od zapaženijih rezultata je osvojeno 1. mjesto u starijoj kategoriji na orijentacijskom natjecanju “JIN JANG” u Splitskom zaleđu, 3. mjesto u starijoj kategoriji na orijentacijskom natjecanju „KIP“ u Banja Luci, 2. Mjesto u mlađoj kategoriji na natjecanju „Đeboree“ te 3. mjesto u mlađoj kategoriji na Državnom izviđačkom višeboju (DIV) u Lepoglavi. Akcija “Ulicama Varaždina” imala je dobar odaziv sa preko 280 izviđača iz trinaest izviđačkih udruga.
Osim navedenog Odred je u 2015. godini organizirao, zajedno s izviđačima iz Lepoglave, Državno izviđačko orijentacijsko natjecanje te Državni izviđački višeboj. U sklopu akcije „Ulicama Varaždina“ organizirana je i regionalna akcija „Jesenske igre poletaraca“ te međunarodna radioamaterska akcija JOTA (Jamboree On The Air).
Članovi su na Skupštini informirani o odlasku na ljetno logorovanje i ostalim aktivnostima koje slijede tijekom tekuće godine.
Najmlađim članovima su uručena Priznanja za pridržavanje temeljnih principa skautizma tijekom 2015. godine dok su zaslužni voditelji dobili pohvale, a prijateljske udruge i škole zahvale.
Dugogodišnjem članu udruge Oskaru Ježovita dodijeljeno je odlikovanje “Zlatni znak Odreda” dok je članici Nini Plantak dodijeljeno odlikovanje “Srebrni znak Odreda”. Članovi su odlikovanja dobili za izuzetan doprinos u djelovanju i razvoju Odreda izviđača “SIRIUS” te za ostvarene rezultate u provođenju programskih ciljeva i zadataka Odreda kroz duži vremenski period.
Tijekom 2015. godine odred je provodio nekoliko projekta koje su sufinancirali Varaždinska županija, grad Varaždin, Hrvatska elektroprivreda i Savez izviđača Hrvatske.
U sklopu Skupštine prikazana je prezentacija pod naslovom “Naših 25 godina” u kojoj su prikazani podaci o Odredu izviđača “SIRIUS” te mali dio fotoarhiva sa održanih aktivnosti tijekom proteklih godina rada udruge. Nakon Skupštine je za sve sudionike organiziran domjenak.

Pogledaj galeriju

Odred izviđača “SIRIUS” organizira jednodnevni izlet na Čakovečke bazene za sve članove Odreda ( poletarci, izviđači, brđani ). Izlet će se održati 27.02.2016. godine (subota).

Cijena i vrijeme okupljanja:

Varaždin
Cijena: 45,00 kn
Okupljanje:

27.02.2016. u 09:30 na Željezničkoj stanici u Varaždinu.

Povratak:

oko 18 h na Željezničkoj stanicu u Varaždinu.

Čakovec
Cijena:

35,00 kn

Okupljanje:

27.02.2016. u 10:10 ispred III. Osnovne škole u Čakovcu.

Povratak:

oko 17:20 h ispred III. Osnovne škole u Čakovcu.

 

OPREMA i OSTALE NAPOMENE: Sudionici izleta obvezni su na izlet ponijeti izviđačku uniformu, zdravstvenu iskaznicu, izviđačku iskaznicu (tko ima), kupaći kostim, ručnik, sušilo za kosu , gel za tuširanje ili šampon, kabanicu u slučaju kiše i ZIMSKU KAPU. Sudionici izleta dužni su si osigurati hranu za jedan obrok (ručak). Za sve dodatne informacije upitati predvodnika.

25 godina

Hej, mnoge sam vatre ložio
I mnoge vode zamutio
Nošen srećom i zlom
I da znaš, tri sam banke potrošio
A da nisam ni slutio
Da sve to tek prohuji s vihorom
Jednom zauvjek…..

Kako to izgleda kad 25 godina djelovanja OI Sirius ugurate u 9 minuta pogledajte u slijedećem videu…