POZIV sudionicima zimovanja

Pozivaju se svi sudionici zimovanja da dana 03.01.2016. god. (nedjelja) dođu sa svom potrebnom opremom (prema popisu osobne opreme) na jedno od slijedećih mjesta okupljanja:

7,30III. osnovna škola u Čakovcu
8,00V. osnovna škola u Varaždinu ispred odredskih prostorija
(F. Kurelca 11/1 – iza vatrogasnog doma)

NAPOMENE:
• Sudionici zimovanja moraju ponijeti samo doručak za prvi dan (najviše jedan sendvič), a sva ostala prehrana je osigurana.
• Nemojte ponijeti previše stvari, a ono što nosite pokušajte staviti u ruksak, a ne u putnu torbu (ako nemate ruksak probajte ga od nekoga posuditi). Obavezno ponesite vreću za spavanje i prijavni obrazac ako ga već niste prethodno predali.
• Povratak sa zimovanja je 06.01.2016. god. (srijeda) oko 18 sati u Varaždin odnosno oko 18,30 sati u Čakovec.
• Sudionici su obavezni donjeti i Prijavu za zimovanje

Popis osobne opreme za zimovanje na Kalniku

OBAVEZNA OPREMA:

– ruksak ili naprtnjača
– izviđačka uniforma (tko ima)
– zdravstvena iskaznica (obavezno)
– izviđačka knjižica (tko ima)
– šatorsko krilo ili kabanica
– vreća za spavanje (ukoliko nemate vreću, a ne možete je od nekog posuditi, javite se svojem predvodniku)
– duge hlače 2 kom.
– pulover ili vesta
– majice sa dugim rukavima najmanje 2 kom
– majice sa kratkim rukavima najmanje 3 kom
– čarape
– vunene čarape (može i termo čarape)
– maramice
– kapa
– rukavice
– skijaško odijelo (nije obavezno)
– pribor za osobnu higijenu (češalj, pasta za zube, četkica za zube, sapun, ručnik…)
– šalica
– visoke cipele ili čizme za snijeg
– patike
– papuče (za korištenje po planinarskom domu)
– pribor za pisanje (olovka, gumica, izviđačka bilježnica, bojice, trokut i sl.)
– baterijska lampa s rezervnim ulošcima
– špaga od 1 metra
– osobna apoteka za one koji troše neke lijekove

NEOBAVEZNA OPREMA:

– trenirka
– fotoaparat
– tranzistor
– kompas
– topo-pribor
– sat
– knjige za čitanje
– glazbeni instrument
– društvene igre (monopolly, rizik, šah, čovječe ne ljuti se i sl.)
– sve što misliš da će ti koristiti za vrijeme zimovanja

Betlehemsko svjetlo

BetlehemskoVZ

Betlehemsko svjetlo

Betlehemsko svjetlo mira je program koji je započet u Austriji 1986. godine (potaknuti događajem u emisiji austrijske televizije “Lich uns Dunkei”, gje je na Božićnu večer jedna gledateljica kao zahvalu darovateljima poklonila svjetiljke umjesto poklona) i od tada je tradicija koja se proširila na više od 20 zemalja u Europi i Americi. Na prvu nedjelju dočašća, predstavnik austrijskih izviđača u spilji Krisotva rođenja u Betlehemu pali svjetlo, te ga austrijski izviđači nose u Beč. Odatle ga, nakon ceremonije, izviđači iz ostalih zemalja nose u svoje zemlje.

Hrvatski izviđači ga donose u zagrebačku katedralu, odakle se betlehemsko svjetlo mira širi po Hrvatskoj. Izviđači Odreda “Sirius” ga tradicionalno iz zagrebačke katedrale donose u varaždinsku katedralu uznesenja blažene djevice Marije.

U nedjelju, 13.12.2015. Odred izviđača “Sirius”, se zajedno sa izviđačima iz Ludbrega i Oreohovice okupio ispred Varaždinske katedrale uznesenja blažene djevice Marije te su zajedno predali betlehemsko svjetlo mira te pročitali prigodnu poruku.

sv. Niko gradom luta

Grupna fotka

Grupna fotka

U nedjelju, 06.12.2015, povodom sv. Nikole, Odred izviđača “Sirius” je održao već tradicionalnu akciju “sv. Niko gradom luta“, koja se ove godine održala u Čakovcu. Akciji je prisustvovalo ukupno 31 izviđača iz Odreda “Sirius”, od čega je 13 sudionika najmlađih skupina koji su bili podijeljeni u tri ekipe uz pomoć karte tražilo kontrolne točke po užem centru grada i parku (Perivoju Zrinskih).
Na ukupno sedam kontrolnih točaka dočekali su ih izviđači starijih dobnih skupina koji su ekipama, po obavljenom zadatku specifičnom za svaku kontrolnu točku, dijelili slatkiše koje je za njih ostavio sv. Niko.
Ovo je prva izviđačka akcija nakon dva desetljeća u gradu Čakovcu, a najavljujemo ih još 🙂
Pogledaj galeriju

Kup izviđačkog prijateljstva

Atomski mrav

Atomski mrav

Ekipa “Atomski mrav” osvojila je 3. mjesto u jakoj brđanskoj konkurenciji na 1. Kupu izviđačkog prijateljstva održanom od 27.-29.11. u Banja Luki, u sklopu tradicionalnog orijentacijskog natjecanja “40. Novembarski susreti”. Razlika za prvom ekipom je bila samo 20 bodova pa je ovo bilo jedno od najizjednačenijih orijentacijskih natjecanja održanih zadnjih nekoliko godina. Na natjecanju su nastupile ekipe iz Bosne i Hercegovine, Srbije, Makedonije i Hrvatske dok je u mlađoj kategoriji nastupila i ekipa iz Crne Gore. Ekipu “Atomski mrav” činili su članovi Odreda izviđača “SIRIUS” iz Varaždina (Oskar i Marjan), Odreda izviđača “Siniša Pavković” iz Križa (Tuto i Tamara) te članica Odreda izviđača “Pakra” iz Pakraca (Sonja).

Pogledaj galeriju

Zimovanje 2016

Pozivamo zainteresirane za zimovanje da što prije uplate prvu ratu, kako bi rezervirali svoje mjesto u planinarskom domu “Kalnik”. Ostalo je još 12 mjesta – još malo pa nestalo 🙂

Podsjećamo: Termin zimovanja je od 03.01.2016. – 06.01.2016.g. tj. ukupno 4 dana (nedjelja, ponedjeljak, utorak i srijeda). Ukupna cijena za smještaj, hranu i troškove je 450kn, prva rata je 150kn.