Ravna Gora 2016

Trakošćan

Pogled prema Trakošćanu

Unatoč lošoj prognozi (Vakula je reko), trideset i sedam članova Odreda izviđača “Sirius” iz Varaždina se u subotu 09.travnja popelo na Ravnu Goru na kojoj su proveli dva dana.
Zbog kiše koja je padala dan prije šumski su putevi bili prilično zahtjevni, te ih je na taj način učinila interesantnim i zabavnim.
Po usponu do planinarskog doma “Filićev dom” nije bilo vremena za gubiti te su se već nakon kratkog odmora bacili na izvršenje plana za taj dan.
Noć koja se polako spuštala osvjetlili su vatrom za roštilj – na meniju zna se: Meso i Kobase. Gladne izviđače nije bilo potrebno nagovarati, poziv na večeru je dočekan s veseljem.
Siti, napunjenih baterija, nisu mogli odoljeti pozivu gustoj šumi obavijenom mrakom – igre su potrajale sve do kulturno zabavnog programa koji su pripremili i izveli u prostorijama planinarskog doma.
Mala kazaljka na satu se polako ali sigurno popela preko dvoznamenkaste brojke, što je značilo da je vrijeme za spavanje.
Jutro su dočekali u oblacima koji su se lagano dizali te nagovještali sunčani dan. U dolini se već u suncu kupao dvorac “Trakošćan”.
Nakon doručka te jatnog i patrolnog sastanka krenuli su u posjet nedalekom planinarskom domu “Pusti duh”. Sad već jako sunce je izmamilo desetke planinara i ostalih zaljubljenika u prirodu, te je dom bio sve samo ne pust. A duha niotkud – Bit će da ne voli gužvu. Ipak, izviđačkog duha nije falilo, uslijedile su razne igre koje su potrajale sve do povratka na ručak u Filićev dom.
Grah s mesom se ne odbija – nakon čoporativnog praženja tanjura nastavili su redovnim programom – ništa manje čoporativno.
Svemu dođe kraj, pa tako i ovom izletu – izviđači su se po zadnji put na ovom izletu postrojili ispred planinarskog doma, te u koloni koju je ispratila skupina planinara, uz pjesmu “Ja znam svoj cilj” krenuli prema svojem cilju – Trakošćanu gdje ih je čekao autobus za povratak kući.

Pogledaj galeriju
Bookmark the permalink.

Odgovori