Ulicama Varaždina 2014

Postrojavanje

U subotu 18.10.2014. god., u organizaciji Odreda izviđača “SIRIUS” iz Varaždina, po sedamnaesti puta uspješno je organizirana tradicionalna akcija “Ulicama Varaždina”.
U Varaždinu su se, po iznimno lijepom vremenu, i ove godine okupili izviđači, pretežno učenici osnovnih i srednjih škola. Na akciji je sudjelovalo oko 250 izviđača iz trinaest izviđačkih udruga iz O.I. “KAMENGRAD” Koprivnica, O.I. “LEPOGLAVA” Lepoglava, O.I. “SAVSKI GAJ” Zagreb, 28. SDI “DUBRAVA” Zagreb, O.I. “PICOKI” Đurđevac, O.I. “BILOGORCI” Sedlarica, O.I. “HRVATSKO ZAGORJE” Krapina, O.I. “BETLEHEM” Kutina, O.I. “SAMOBOR” Samobor, O.I. “KALNIK” Križevci, O.I. “SPIDER” Duga Resa, O.I. “DABAR” Ivanić Grad i domaćini OI “SIRIUS” Varaždin. Otvaranje i zatvaranje akcije odvijalo se na prostorima V. Osnovne škole u Varaždinu.
Osnovni cilj akcije je bio upoznavanje znamenitosti grada Varaždina te snalaženje u njemu. Također, kao jedan od ciljeva akcije je bila promocija Grad Varaždina kao jedne od značajnijih turističkih destinacija kontinentalne Hrvatske.
Dvadeset i dvije ekipa izviđača kretale su se po Varaždinu pomoću plana grada sa ucrtanim kontrolnim točkama i uputama te su rješavale razne zadatke (vezanje čvorova, pronalazak određenih mjesta u gradu, kviz znanja, igra „Školica“, igra „Hodanje po furkima“, igra „Nošenje ping-pong loptice u žici“, brzinski prolaz dijela staze te prenošenje poruke). Ekipe su morale proći ukupno jedanaest kontrolnih točaka sa zadacima te pokazati kako se orijentiraju u, većini njih, nepoznatom gradu.
Aktivno su sudjelovali i izviđački voditelji, prolazeći za njih posebno pripremljenu stazu sa sedam kontrolnih točaka. Nakon obavljenih zadataka u gradu, izviđači su ručali u novootvorenom studentskom restoranu nakon čega su imali priliku posjetiti Muzej hrvatskog vatrogastva te sudjelovati u JOTA.
Kao i prošle godine, u suradnji sa Radio klubom Međimurje, odvijala se međunarodna radioamaterska izviđačka aktivnost JOTA (Jamboree On The Air). Uspostavljen je kontakt sa izviđačima iz Turske, Nizozemske, Portugala, Engleske, Švedske, Grčke, Norveške, Ukrajine i Danske.
Akcija „Ulicama Varaždina“ je natjecateljskog karaktera pa su poznati i pobjednici. Tako je prvo mjesto osvojila ekipa Odreda izviđača „Kamengrad“ iz Koprivnice, drugo mjesto ekipa Odreda izviđača „Lepoglava“ iz Lepoglave te treće mjesto ekipa Odreda izviđača „Savski Gaj“ iz Zagreba.
Kao i proteklih godina i ove godine su organiziranje akcije potpomogli Grad Varaždin i V. Osnovna škola Varaždin.

Pogledaj galeriju
Bookmark the permalink.

Comments are closed.