Logorovanje 2014

Ljetovanje…

Ove godine članovi Odreda izviđača “Sirius” iz Varaždina, održali su već tradicionalno ljetno logorovanje zajedno s članovima Odreda izviđača “Hrvatsko zagorje” iz Krapine, u kampu smještenom nedaleko Vrsara od 1. do 11.8. Na logorovanju je kuhala profesionalna kuharica. Izviđači su bili podijeljeni u patrole imena L-equipe (vođa Matej Rusman), Ta i Ta (vođa Dominik Brodar) te jato Komarci (vođa Josip Šimunić), te patrola brđana (vođa Ljubica Gašparić). Tijekom njihova boravka svaka patrola je preuzimala zaduženja, kao što su noćno dežuranje (noćno stražarenje), pomaganje u kuhinji, briga za sanitarije i smeće kao i dežurstva na plaži. Također su bili organizirani i izleti u Dino park u Funtani te Limski zaljev.
Izviđači su imali prilike polagati razne vještine i vještarstva, od čega ćemo između ostalih spomenuti šutnju te gladovanje. Svladavani su osnovni izviđački sadržaji kao što su čvorovi, prva pomoć te signalizacija, a izvan programa imali su priliku naučiti i nešto o fotografiji i umijeću fotografiranja od fotografa Matije Miklaužića. Organizirane su izviđačke igre te natjecanja, a u večernjem dijelu programa šaljivi skečevi, te interesantni putopisi Rusije te bliskog istoka pri čemu valja izdvojiti Iran, Azerbajđan, Kazahstan te Afganistan. Da na logoru nipošto nije bilo dosadno svjedoči zgoda kada su se dva dežurna zakartala te su im za šalu uvijek spremni brđani ukrali zastave za čije su čuvanje bili odgovorni pa su za kaznu morali ispeći 200 palačinki, da bi vratili zastave natrag.
Stvorena su nova prijateljstva, učvršćena neka stara, a sjećanja na logorovanje zauvijek će ostati urezana u sjećanja sudionika.

Pogledaj galeriju
Bookmark the permalink.

Comments are closed.