“Ulicama Varaždina 2021.”

U subotu 16.10.2021. god., u organizaciji Odreda izviđača “Sirius”, po dvadeset i četvrti puta uspješno je organizirana tradicionalna akcija “Ulicama Varaždina”.

U Varaždinu su se po relativno toplom i sunčanom vremenu i ove godine okupili izviđači, pretežno učenici osnovnih i srednjih škola sjeverne i sjeverozapadna Hrvatske. Na akciji je sudjelovalo oko 300 izviđača iz devet izviđačkih udruga iz Zagreba, Lepoglave, Koprivnice, Krapine, Križevaca, Sv. Martina pod Okićem, Kotoribe, Varaždina i Čakovca. Kratko otvaranje akcije odvijalo se na sportskom igralištu ispred Graberja.

Osnovni cilj akcije je bio upoznavanje znamenitosti grada Varaždina te snalaženje u njemu. Također, kao jedan od ciljeva akcije je bila promocija Grad Varaždina kao jedne od značajnijih turističkih destinacija kontinentalne Hrvatske. Ove godine se u sklopu akcije „Ulicama Varaždina“ održala nacionalna aktivnost Saveza izviđača Hrvatske pod nazivom „Jesenske igre poletaraca regija Sjever“.

U sklopu projekta Mladi volonter – volontiranje u izazovnim vremenima“, sufinanciranog od strane grada Varaždina, akcija „Ulicama Varaždina“ okupila je petnaestak mladih volontera iz Lepoglave, Čakovca, Zagreba i Varaždina koji su sudjelovali u pripremi i provedbi ove aktivnosti za djecu.

Dvadeset četiri ekipe izviđača i osam ekipa poletaraca kretale su se po Varaždinu pomoću plana grada s ucrtanim kontrolnim točkama i uputama te su rješavale razne zadatke (vezanje čvorova, pronalazak određenih mjesta u gradu, kviz znanja, igre „Poligon spretnosti“, „Ping-Pong u žlici“ i „Lješnjaci“, brzinski prolaz dijela staze te prenošenje poruke). Starije ekipe su morale proći ukupno deset, a mlađe devet kontrolnih točaka sa zadacima te pokazati kako se orijentiraju u, većini njih, nepoznatom gradu. Aktivno su sudjelovali i stariji istraživači i izviđački voditelji, prolazeći za njih posebno pripremljenu stazu. Nakon obavljenih zadataka u gradu, izviđači su ručali u restoranu Studentskog centra.

Akcija „Ulicama Varaždina“ je dijelom natjecateljskog karaktera pa su poznati i pobjednici u starijoj kategoriji. Tako su prva dva mjesta osvojile ekipa Odreda izviđača „Okić“ iz Sv. Martina pod Okićem dok je treće mjesto osvojila ekipa Udruge skauta „Savski Gaj“ iz Zagreba. U kategoriji domaćina najbolja je bila ekipa 1. družine „IVBUZ“ iz Varaždina dok su dobre rezultate ostvarile i ekipe družina iz Kotoribe i Čakovca.

 

BODOVNA LISTA:

Rezultati Ulicama Varazdina 2021.

     

Bookmark the permalink.

Odgovori