Tečaj 2019 – vikend drugi

Tečajci

Drugi vikend tečaja za vođe jata i vođe patrola regije Sjever održan je od 8. do 9. lipnja u Varaždinu u prostoru 5. Osnovne škole te prostorijama Odreda izviđača “SIRIUS”.

Od ukupnog broja od dvadeset tečajaca drugom vikendu prisustvovalo je njih šesnaest iz Odreda izviđača „Kamengrad“ (3), Udruge skauta „Sv. Juraj“ (4), Odreda izviđača „Lepoglava“ (1) te Odreda izviđača „SIRIUS“ (8).

Predavači drugog vikenda bili su Silvija Mađar, Miroslav Komes, Damir Varga i Marjan Pavić. Održana su predavanja iz modula Uvod u planiranje izviđačkih programa, Metoda igre, Život i rad u izviđačkoj grupi i Osnove komunikacije. Također su prikupljeni i analizirani riješeni zadaci koje su tečajci radili između prvog i drugog vikenda (procjena rizika jedne aktivnosti u prirodi i primjena metoda pjesme).

Večernja aktivnost drugog vikenda je bila organizirani posjet staroj jezgri grada Varaždina uz kraće zadržavanje na koncertima koji su se održavali u centru.

I ovaj vikend su nas hranili vrijedni kuhari i konobari restorana Studentskog centra Varaždin te pizzerie Angelus kojima se ovim putem zahvaljujemo.

Vikend je završio podjelom zadataka koje će tečajci morati obaviti do završnog dijela ovogodišnje Šumske škole koji će se održati početkom srpnja na šumskom logorovanju Odreda izviđača „SIRIUS“ u blizini Daruvara.

Vidimo se na Šumskoj školi!

Pogledajte galeriju
Bookmark the permalink.

Odgovori