Regionalni tečaj – prvi vikend 2019

Skupština

Prvi vikend regionalnog tečaja za vođe jata i vođe patrola regije Sjever održan je od 30. do 31. ožujka u 5. Osnovnoj školi Varaždin te prostorijama Odreda izviđača “SIRIUS” u Varaždinu. Ovogodišnja Šumska škola za vođe jata i vođe patrola spuštena je na regionalnu razinu pa je sam tečaj u regiji Sjever organiziran kroz dva vikenda te 4-5 dana šumskog logorovanja u okolici Daruvara.

Na tečaj je prijavljeno dvadeset sudionika, a na prvom vikendu je sudjelovalo njih devetnaest. Iz Odreda izviđača “Kamengrad” iz Koprivnice sudjelovalo je pet tečajaca, iz Odreda izviđača “Lepoglava” dva, iz Odreda izviđača “Sv. Juraj” iz Bjelovara četiri te iz Odreda izviđača “SIRIUS” osam tečajaca.

Tečajcima su tijekom dva dana održana brojna predavanja prema programu regionalnih tečajeva koja su oni sa zanimanjem i velikom pozornošću saslušali te su aktivno sudjelovali sa svojim pitanjima i primjerima.

Tijekom odlaska na ručak u restoran tečajci su imali priliku malo prošetati po sunčanom Varaždinu te napuniti energiju za daljnje izazove.

Navečer je održano večer društvenih igara gdje su igrane popularne igre Activity, Alias i dr. kako bi se tečajci međusobno bolje upoznali.

Za rad između dva vikenda tečajci su dobili praktične zadatke koje moraju odraditi u svojim udrugama, samostalno ili uz pomoć mentora.

Veliko hvala predavačima prvog vikenda Tatjani Ficko, Nini Plantak, Roku Rameši, Miroslavu Komesu i Željku Uremoviću, te voditelju tečaja Marjanu Paviću.

Pozdrav do idućeg vikenda!

 

Pogledajte galeriju
Bookmark the permalink.

Odgovori