ULICAMA VARAŽDINA 2018

Tradicionalna akcija našeg odreda pod nazivom “Ulicama Varaždina” održat će se dvadeset i prvu godinu za redom. Do sada je na našoj akciji sudjelovalo preko 5000 sudionika iz četrdesetak izviđačkih udruga.

Cilj akcije je kao i proteklih godina upoznavanje znamenitosti Grada Varaždina te snalaženje u njemu. Akcija će se održati u subotu 20.10.2018. godine.

Osnovni dio akcije je prelazak staze kroz Grad Varaždin (za poletarce i mlađe izviđače). Izviđači-istraživači i brđani također će biti u mogućnosti preći za njih posebno pripremljenu stazu.

U terminu održavanja akcije zainteresirani sudionici će moći sudjelovati i u međunarodnoj skautskoj akciji JOTA (Jamboree-on-the-Air) koju tradicionalno pripremamo u suradnji sa radioklubom “Međimurje” dok će dio akcije za poletarce ujedno biti i Jesenske igre poletaraca regije Sjever.

Prelazak staze

Staza se sastoji od više kontrolnih točaka koje ekipe uz pomoć plana grada te dodatnih uputa i zadataka prolaze. Neke kontrolne točke su „žive“, tj. na njima se nalaze kontrolori dok su ostale „mrtve“. Na svakoj kontrolnoj točki ekipe obavljaju zadatke čije izvršenje se boduje.

Kao i prošle godine i ove ćemo imati dvije kategorije ekipa, poletarce u sklopu Jesenskih igara poletaraca i izviđače. Moguće su i mješovite ekipe ali tada se one natječu kao i do sada u izviđačkoj konkurenciji u kojoj će biti proglašeni i pobjednici.

Ekipe se sastoje od pet i više članova. Ekipe poletaraca na stazu idu sa svojim vođom jata. U slučaju većeg broja ekipa (40 i više) formirat će se ekipe od više članova.

Svake godine zadaci na stazi se malo mijenjaju pa navodimo samo one zadatke koji se ove godine neće promijeniti: pronalaženje kontrolnih točaka razmještenih po gradu, kviz znanja – o izviđačkoj organizaciji i Varaždinu, vezanje čvorova za mlađe izviđače (ambulantni, zastavni i detektivski), brzinski prolaz dijela staze te još četiri jednostavna natjecanja gdje se boduju preciznost i/ili brzina (štafetne igre i sl.). Za poletarce će biti pripremljene posebne, tematski povezane igre.

Ako pojedine udruge budu željele dodatno razgledati Varaždin to će biti moguće u vremenu čekanja rezultata. Ukoliko organizator procijeni da zbog prevelikog broja ekipa neće biti u mogućnosti proglasiti pobjednike, rezultati će biti objavljeni na Internetu, dok će na zatvaranju akcije biti podijeljena priznanja.

Kotizacija akcije iznosi 40 kuna po sudioniku, a u nju je uključen:

  • doručak

  • ručak

  • priznanje za sve ekipe i izviđačke udruge

  • nagrade i diplome najuspješnijim ekipama

  • naljepnica sa znakom akcije za svakog sudionika

  • mogućnost sudjelovanja u međunarodnoj akciji JOTA

  • igra i zabava

Budući je trošak akcije dosta velik kotizaciju plaćaju svi sudionici.

Otvaranje akcije počinje u subotu 20.10.2018. god. u 10,00 sati, a ekipe bi trebale doći do V. Osnovne škole u Varaždinu (F. Kurelca 11/1) do 9,30 sati. Ako možda zbog prijevoza niste u mogućnosti doći do 9,30 javite nam pa ćemo se dogovoriti o mogućem kasnijem startu na stazu.

Akcija završava oko 18,00 sati.

Akcija će se održati i u slučaju kiše ili snijega pa Vas molimo da obavijestite svoje članove da ponesu prikladnu odjeću i obuću. Budući će se u slučaju iznimno lošeg vremena dio aktivnosti održavati u dvorani osnovne škole, članovi su u tom slučaju obavezni ponijeti papuče ili tenisice za dvoranu.

Kontakt e-mail adresa i telefon za prijave i informacije:

e-mail: ulicama-varazdina@oi-sirius.hr

099/243 16 61 (Oskar Ježovita)

099/678 85 40 (Miroslav Komes)

Molimo Vas da prijave obavite najkasnije do 12.10.2018. godine na način da nam javite točan broj sudionika, vrijeme i način dolaska (najbolje e-mailom) te uplatite najmanje 20 kuna po članu na žiro račun (IBAN): HR3225030071100011644. Nakon navedenog datuma, ukoliko bude mjesta, kotizacija iznosi 50 kn.

Cijenili bi kada biste nam i prije navedenog roka najavili svoj dolazak, a zadržavamo pravo da prijave nakon 12.10.2018. ne uzmemo u obzir, a sve u svrhu što kvalitetnijeg organiziranja naše akcije.

Uz izviđački pozdrav,

Budi pripravan !

Za upravu Odreda:

Miroslav Komes

Bookmark the permalink.

Odgovori