Muzeji Zagreba

Na Markovom trgu

Na Markovom trgu

U subotu, 25.11.2017. posjetili smo tri atraktivna muzeja grada Zagreba: Tehnički (Nikola Tesla), Arheološki i Prirodoslovni muzej.
U Tehničkom muzeju naučili smo po čemu je 20. stoljeće obilježeno velikanom Nikolom Teslom, te koja njegova otkrića koristimo u svakodnevnom životu, počevši od izmjenične polifazne struje, okretnog magnetskog polja i transformacije napona do prijenosa radio signala na daljinu. Osim toga uvjerili smo se da je rad u rudniku bio prilično opasan i nimalo lak posao. Razgledali smo i ostale vrlo zanimljive eksponate, od raznih motora sa unutrašnjim sagorijevanjem, naučili smo kako radi parni stroj, te naučili nešto o prijenosu i transformaciji energije.
Arheološki muzej nas odveo u doba antike i starog Egipta u kojem smo upoznali grčku i rimsku mitologiju, razgledali vrijede eksponate iz davnina koji su živi svjedoci davnih vremena – ništa manje nisu žive mumije drevog Egipta koje samo što ne ustanu podijele s nama koju anegdotu o nekom Faraonu.
Ubrzano smo prošetali trgom Bana Jelačića i gornjim gradom se zaputili do Prirodoslovnog muzeja gdje smo razgledali kolekciju žohara i ostatak stalnog postava. Fosili raznog biljnog i životinjskog svjeta uzburkaju maštu, a preparirane životinje samo što ne izađu iz svojih vitrina. Znatiželjnike nije odvratila čak ni velika kitopsina 🙂
Dan je bio zanimljiv ali i naporan, pa smo se na putu kući okrijepili u pizzeriji Oro-Goro i punih se želuca i dojmova vratili kućama.

Pogledaj galeriju
Bookmark the permalink.

Odgovori