Uspješan nastup članova Odreda izviđača „SIRIUS“ i „Lepoglava“ na Izviđačkom olimpijskom višeboju i Državnoj izviđačkoj olimpijadi

Na Državnoj izviđačkoj olimpijadi (DIO) je sudjelovala jedna ekipa iz Siriusa dok su na Izviđačkom olimpijskom višeboju (IOV) sudjelovale tri ekipe iz Siriusa i jedna miješana ekipa Sirius-Lepoglava. Na samom zatvaranju 10. Smotre Saveza izviđača Hrvatske proglašeni su rezultati navedenih državnih natjecanja, a tijekom kolovoza pristigle su i cjelokupne bodovne liste.

Odlične rezultate ostvarile su mlađe ekipe pa je tako u ukupnoj konkurenciji od 36 ekipa iz cijele Hrvatske osvojeno 1. i 2. mjesto u orijentacijskom krosu, 1. mjestu u disciplini brzinskog paljenja vatre te 3. mjesto u signalizaciji. U ukupnom plasmanu u kojem se zbrajaju rezultati svih pet disciplina IOV-a (podizanje šatora, vezanje čvorova, paljenje vatre, orijentacijski kros i signalizacija) najbolje se plasirala miješana ekipa (Sirius-Lepoglava) koja je osvojila 4. mjesto te ekipa Siriusa sa osvojenim 7. mjestom od 36 ekipa. Po disciplinama, osim navedenih medalja za prva tri mjesta, ostvarena su i dva 4. mjesta u disciplinama podizanja šatora i orijentacijskom krosu. Ekipa starijih izviđača ostvarila je ukupno 10. mjesto u vrlo jakoj konkurenciji od 29 ekipa, a najbolje rezultate po disciplinama je ostvarila u čvorovima (7.), orijentacijskom krosu (8.) te podizanju šatora (9. mjesto).

Bookmark the permalink.

Odgovori