Jednodnevni izlet u Međimurje

Dragi izviđači, pozivamo vas na jednodnevni izlet u Međimurje, koji će se održati u subotu, 26. studenog 2016. godine.
Gdje točno idemo i što ćemo vidjeti i naučiti?
Za početak, posjetit ćemo malo mjesto Badličan u kojem se nalazi prvi grad labirinata u Hrvatskoj. Tu ćemo proći kroz svih 9 labirinata, a kada nam se zavrti u glavi, autobus nas vozi dalje do rijeke Mure.
Pored malog mjesta Žabnik, nalazi se najsjevernija točka Republike Hrvatske, a na poučnom izletištu „Mlin na muri“ iskusit ćemo kako je voziti se na skeli te zaviriti u stari mlin.
Nakon toga posjetit ćemo malo, ali za Međimurje važno mjesto, selo Peklenica. Obići ćemo Spomen park naftaštva Peklenica, nekad zvano PEKEL; prvo mjesto na svijetu u kojem se organizirano vadila nafta, a aktivni izvor postoji još i danas! Nakon pekla vrijeme je za ručak u kavani RAJ! Potom slijede stare izviđačke igre i skupljanje dojmova te polazak kućama.

Obucite se toplo i slojevito (izviđačka košulja se podrazumijeva za sve koji su ju nabavili), a obuća neka bude udobna (rezervne čarape nisu na odmet). Ponesite kapu, rukavice i kabanicu. Od hrane vam treba samo onoliko koliko pojedete za doručak te nešto za međuobrok. Preporučamo da uzmete termosicu sa toplim čajem, vodu (nikako gazirane sokove!) Čipseve i ostale grickalice radije zamijenite bananom, jabukom, mandarinama i orašastim plodovima. Ručak je organiziran. Molimo roditelje da jave ukoliko djeca imaju kakvu alergiju ili poseban režim prehrane.

Cijena izleta je 70kn.

Okupljanja za pokret:
08:15: Ispred odredskih prostorija na V. OŠ Varaždin
08:45: Ispred III. OŠ Čakovec
Povratak:
17,40: ispred III. OŠ Čakovec
18,00: Ispred odredskih prostorija na V. OŠ Varaždin

Sve dodatne informacije možete dobiti kod svojih predvodnika!

Bookmark the permalink.

Odgovori