Skupština 2016

Svi mi skup

Grupna fotka

U subotu 13. veljače 2016. godine održana je godišnja Skupština Odreda izviđača „SIRIUS“ iz Varaždina čime je svečano obilježeno 25 godina od osnivanja. Skupštini su osim punoljetnih članova s pravom glasa kao gosti prisustvovali i svi ostali članovi udruge, pretežno djeca osnovnoškolskog uzrasta te mnogi roditelji, predstavnici prijateljskih izviđačkih udruga iz Koprivnice i Lepoglave te osnovnih škola na kojima Odred djeluje. Tom prigodom su svi novi članovi dali obećanje poletaraca odnosno izviđački zavjet čime su stekli pravo na nošenje izviđačke uniforme i marame te postali punopravni članovi izviđačke udruge te svjetskog skautskog pokreta.
U drugom dijelu Skupštine pročitano je programsko, financijsko i materijalno izvješće za 2015. godinu od čega je najbitnije za spomenuti organizacija četverodnevnog zimovanja na Kalniku, izleti u Tuhelj, Grebengrad, Dravski park, Trakošćan i Veliki Tabor, Bijele i Samarske stijene, dvodnevne izleta na Belecgrad i Bedekovićeve Grabe, akcija „Ulicama Varaždina“ te sudjelovanje na desetodnevnom šumskom logorovanju u sklopu „Smotre izviđača regije Sjever“ u Legradu. Odred je sudjelovao na više izviđačkih orijentacijskih natjecanja, a od zapaženijih rezultata je osvojeno 1. mjesto u starijoj kategoriji na orijentacijskom natjecanju “JIN JANG” u Splitskom zaleđu, 3. mjesto u starijoj kategoriji na orijentacijskom natjecanju „KIP“ u Banja Luci, 2. Mjesto u mlađoj kategoriji na natjecanju „Đeboree“ te 3. mjesto u mlađoj kategoriji na Državnom izviđačkom višeboju (DIV) u Lepoglavi. Akcija “Ulicama Varaždina” imala je dobar odaziv sa preko 280 izviđača iz trinaest izviđačkih udruga.
Osim navedenog Odred je u 2015. godini organizirao, zajedno s izviđačima iz Lepoglave, Državno izviđačko orijentacijsko natjecanje te Državni izviđački višeboj. U sklopu akcije „Ulicama Varaždina“ organizirana je i regionalna akcija „Jesenske igre poletaraca“ te međunarodna radioamaterska akcija JOTA (Jamboree On The Air).
Članovi su na Skupštini informirani o odlasku na ljetno logorovanje i ostalim aktivnostima koje slijede tijekom tekuće godine.
Najmlađim članovima su uručena Priznanja za pridržavanje temeljnih principa skautizma tijekom 2015. godine dok su zaslužni voditelji dobili pohvale, a prijateljske udruge i škole zahvale.
Dugogodišnjem članu udruge Oskaru Ježovita dodijeljeno je odlikovanje “Zlatni znak Odreda” dok je članici Nini Plantak dodijeljeno odlikovanje “Srebrni znak Odreda”. Članovi su odlikovanja dobili za izuzetan doprinos u djelovanju i razvoju Odreda izviđača “SIRIUS” te za ostvarene rezultate u provođenju programskih ciljeva i zadataka Odreda kroz duži vremenski period.
Tijekom 2015. godine odred je provodio nekoliko projekta koje su sufinancirali Varaždinska županija, grad Varaždin, Hrvatska elektroprivreda i Savez izviđača Hrvatske.
U sklopu Skupštine prikazana je prezentacija pod naslovom “Naših 25 godina” u kojoj su prikazani podaci o Odredu izviđača “SIRIUS” te mali dio fotoarhiva sa održanih aktivnosti tijekom proteklih godina rada udruge. Nakon Skupštine je za sve sudionike organiziran domjenak.

Pogledaj galeriju
Bookmark the permalink.

Odgovori