Zimovanje 2023. – Četvrti dan

Evo, došao nam je i kraj ovogodišnjeg zimovanja. Za zadnji dan, osim puno pakiranja i spremanja,
trebalo je još odraditi nekoliko programskih sadržaja (izrada malih novina i crtež najboljeg trenutka
zimovanja), zajednički pogledati rezultate radionice izrade filma i fotografije, podijeliti diplome i
ručati prije polaska. Drago nam je da nas je vrijeme lijepo poslužilo sva četiri dana i kada već nije bilo
snijega da smo imali proljetne uvjete u kojima smo mogli dosta vremena provoditi na otvorenom.
Pozdrav svima do neke druge aktivnosti našeg Odreda.

Zimovanje 2023. – Treći dan

Treći dan zimovanja započeo je učenjem osnova prehrane u prirodi te igrom „zamjene uloga“. Rješavale su se razne zagonetke te su sudionici učili nove i ponavljali stare čvorove. U jutarnjim satima održana je kraća šetnja poučnom stazom do rijeke Drave i osmatračnice za ptice. Uslijedio je ručak koji je ovaj puta zbog iznimno lijepog vremena organiziran na otvorenome uz pripremu izvrsnog roštilja od strane brđana. U posjet su nam došli načelnik našeg Odreda, Marko i dugogodišnji član Oskar. U poslijepodnevnim satima nastavljena je radionica fotografije i filma te je nakon večere uslijedio kulturno zabavni program koji su pripremile patrole i jato. Naravno, proslavili smo kao i svake godine na zimovanju, Sašin rođendan

Zimovanje 2023. – Drugi dan

Nakon prve prospavane noći u prekrasnom objektu ljetnikovca grofa Draškovića uslijedili su raznovrsni izviđački programi. Jutro su izviđači proveli učeći prvu pomoć te nove igre i pjesme. Zajednička prijepodnevna aktivnost je bila obilazak perivoja uz stručno vodstvo. U obilasku smo učili o prirodnim znamenitostima perivoja i kraja u kojem se nalazimo te zaštićenim vrstama ptica koje se nalaze u oporavku u centru (orlovi, sove, jastrebovi, rode, …). Osim ptica mogli smo vidjeti i mnoge rijetke i raritetne vrste drveća. U poslijepodnevnom dijelu uz mnoge zanimljive igre, radionice i pjesme učile su se i osnove orijentacije i topografije. Također je i započeta radionica fotografije i filma u kojoj su polaznici počeli kreirati vlastite sadržaje koji će za rezultat dati nekoliko kratkih filmova o preživljavanju u prirodi. Na večer je održan zabavni kviz nakon kojeg su uslijedile društvene igre.

Zimovanje 2023. – Prvi dan

Evo, konačno je krenulo i dugo očekivano odredsko zimovanje družina „IVBUZ“, „Venera“ i „Pozoj“ iz Varaždina i Čakovca. Nakon promjene lokacije sa Kalnika na ravnu Slavoniju te nedostatak snijega i skoro proljetnog vremena, morali smo prilagoditi programske aktivnosti na novi ambijent. Po dolasku 36 sudionika u Noskovce dočekali su nas voditelji Posjetiteljskog centra Dravska priča koji su održali kratko predstavljanje centra. Tijekom dana obavljen je smještaj sudionik, razne igre i pjesme te ostale predviđene programske aktivnosti (zaštita od prirodnih nepogoda, metorologija, tragovi životinja, čvorovi, …). Za večernju aktivnost održan je „Supertalent show“.

IDEMO NA ZIMOVANJE “KALNIK 2022”

 

 

POLAZAK !!!!

 

ČAKOVEC

04.01.2022. god. (utorak) u 7,30 sati  ispred 3. Osnovne škole Čakovec

VARAŽDIN

04.01.2022. god. (utorak) u 8,00 sati na parking u Graberju (veliki parking kod groblja )

 

POVRATAK !!!

Povratak sa zimovanja je 07.01.2022. god. (petak)

VARAŽDIN : oko 18 sati parking u Graberju (veliki parking kod groblja).

ČAKOVEC  : oko 18,30 sati ispred 3. Osnovne škole Čakovec.

U ovoj objavi je prikvačen i popis osobne opreme za Zimovanje 2022.

opremaZI

Izlet “od Barbare do Šljivara”

U subotu 6.11.2021. god. održali smo jednodnevni izlet “od Barbare do Šljivara” na kojem je dvadeset poletaraca, izviđača i brđana pošlo na 12 kilometara dugu šetnju Kalničkim Gorjem. Na putu smo posjetili Pustu Barbaru (ruševine nekadašnje utvrde Mali Kalnik), poučnu stazu Kalnik te smo se na kraju okrijepili u planinarskom domu “Kalnik”.

 

Obavijest za upise u izviđačku organizaciju u Varaždinu i Čakovcu

Upisi za izviđače u Varaždinu i Čakovcu

Pozivaju se se svi zainteresirani učenici od 3.-8. razreda osnovnih škola na području Varaždina, da dođu na upis u izviđaču (skautsku) organizaciju u petak 17.09.2021. u 18,30 sati ispred zgrade udruga u Graberju 33 u Varaždinu.

Čakoveča družina “Pozoj” Odreda izviđača SIRIUS upisuje nove članove

Pozivaju se se svi zainteresirani učenici od 3.-8. razreda osnovnih škola na području Čakovec, da dođu na upis u izviđaču (skautsku) organizaciju u petak 17.09.2020. u 19:15 sati u izviđačkim prostorijama Aleksandra Schulteissa 19 , ulaz iz :Ul. Josipa Kozarca, prostorija 28 u Čakovcu

U navedenom terminu će biti održan prvi pokazni sastanak na otvorenom, roditeljski sastanak te dogovori za buduće aktivnosti (tjedne sastanke, izlete, akciju “Ulicama Varaždina” i dr.). Više o izviđačkoj organizaciji i našoj udruzi možete saznati na slijedećem linku: http://oi-sirius.hr/?page_id=218  , našim FB i web stranicama (www.oi-sirius.hr) te web stranicama našeg Saveza izviđača Hrvatske, www.scouts.hr

Predprijave za upis u Odred izviđača “SIRIUS” možete napraviti slanjem e-maila na adresu upisi@oi-sirius.hr  sa osnovnim podacima o budućem članu (ime i prezime, naziv osnovne škole, razred). Također ako niste u mogućnosti doći na prvi sastanak u petak pošaljite predprijavu pa ćemo možda moći dogovoriti i neki dodatni termin.

Vidimo se u petak!

Odred izviđača “SIRIUS”

Odred izviđača „SIRIUS” uključuje se u Nacionalnu kampanju Saveza izviđača Hrvatske „HAPPYCENTAR – Igračke nove za mirnije snove“

Odred izviđača „SIRIUS” uključuje se u Nacionalnu kampanju Saveza izviđača Hrvatske „HAPPYCENTAR – Igračke nove za mirnije snove“ namijenjenu djeci iz potresom pogođenih područja.

Cilj kampanje je donacijama građana i tvrtki prikupiti isključivo nove: igračke, slikovnice, dječje knjige, sportsku opremu i rekvizite, crtaći pribor i drugi didaktički materijal za igru te ih osobno uručiti djeci i mladima u potresom pogođenim područjima.

Organizatori kampanje su Savez izviđača Hrvatske, Zaklada izviđačkog prijateljstva i agencija HEARTH, a kampanja se provodi pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti i obrazovanja i Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade.

Izviđačke udruge širom Hrvatske, ali i brojni drugi partneri kampanje, u svojim prostorijama organizirali su lokalne HAPPYCENTRE u koje građani mogu donijeti nove igračke i drugu opremu za djecu. Prikupljene donacije izviđači će osobno odnijeti djeci u potresom pogođena područja.

I Odred izviđača „SIRIUS” III. Družina izviđača POZOJ Čakovec postaje HAPPYCENTAR te ovom prilikom pozivamo građane da nam se pridruže u kampanji i pomoći djeci iz potresom pogođenih područja donacijom novih igračaka i druge opreme za djecu.

Nove igračke i drugu opremu za djecu građani mogu donijeti u

Čakovec:
=================
Aleksandra Schulteissa 19
ulaz iz :Ul. Josipa Kozarca,
prostorija 28

Radno vrijeme :
Ponedeljak 17:00 – 20:00
Srijeda : 17:00 – 20:00
Subota : 11:00 – 13:00

Kontakt osobe za happycentar i ev. dostavu van vremena :
Tomislav Marić : 091/611-6915
Roko Rameša : 098/983-0382
—————————————

Varaždin:
=================
Graberje 33
Prizemlje, prostorija dežurnog

Radno vrijeme:
Četvrtak: 18:30 – 20:00
Petak: 18:30 – 20:00
Subota: 10:30 – 12:30

—————————————

Više o samoj kampanji te načinima uključivanja možete saznati na službenoj web stranici kampanje na www.happycentar.com.

HAPPYCENTAR – platforma za prikupljanje novih igračaka djeci iz potresom pogođenih područja

Nastavak upisa

U petak, 18:30 ispred zgrade udruga u Graberju 33 u Varaždinu, nastavljamo sa upisima novih članova iz Varaždina.
U navedenom terminu bit će održan prvi pokazni sastanak na otvorenom, roditeljski sastanak te dogovori za buduće aktivnosti (tjedne sastanke, izlete, akciju “Ulicama Varaždina” i dr.)
Stari članovi dolaze normalno u 18:00.

Izlet na Ivanšćicu

Odred izviđača „Sirius“ u subotu 03.10.2020. organizira jednodnevni izlet na jedan od vrhova Ivanšćice pod nazivom Veliki Lubenjak u blizini Grebengrada kraj Novog Marofa. Na izletu će se obrađivati redovan izviđački program. Sudionici i voditelji će se pridržavati svih epidemioloških mjera za aktivnosti na otvorenome prostoru.
Okupljanje je u subotu 03.10.2020.:
Željeznički kolodvor Čakovec u 6:00
Željeznički kolodvor Varaždin u 6:25
(Vlak kreće kasnije no moramo kupiti karte)
Povratak je u subotu 03.10.2020.:
Željeznički kolodvor Varaždin u 18:50
Željeznički kolodvor Čakovec u 19:27
Sa sobom treba obavezno ponijeti slijedeću osobnu opremu: zaštitna maska u vlaku, voda, sendviči (ili neka druga hrana za taj dan), špaga od 1 m, prikladna odjeća i obuća, izviđačka marama, kabanica ili šatorsko krilo, izviđačka bilježnica i olovka.

Cijena izleta je 35 kn i može se platiti svojem voditelju na jednom od slijedećih patrolnih/jatnih sastanaka, a u nju je uračunata karta za vlak do Mađareva i nazad te troškovi programa.